PRM / Opdatering: Tilbagekaldelse af oksekød

25. oktober 2018 19:19 | Af: Ritzau Info
 

25.10.2018: Opdateret – med ny information om bakterie samt ny afgrænsning – som opfølgning på tilbagekaldelse den 9. oktober 2018

Pressemeddelelse fra Salling Group

Der er den 11. september 2018 udtaget en prøve af hakket oksekød 2-7 % fedt fra en føtex, der viser, at der kan være risiko for smitte af E coli type STEC, hvis ikke forbrugerne har fulgt almindelige råd om god køkkenhygiejne og gennemstegt kødet.

Derfor tilbagekalder Himmerlandskød for en sikkerhedsskyld råvaren til varer, der har været solgt under mærket Mesterhakket oksekød og fra slagter/deli som hakket kød, bøf rösti, krydderbøf, gyros steaks og boeuf duchesse.

– Der er ingen tvivl om, at vi ser med stor alvor på sagen, og derfor tilbagekalder vi. Vi er i tæt dialog med Fødevarestyrelsen og følger alle anvisninger herfra, siger Lars Andersen, adm. direktør i Himmerlandskød.

De få stikprøver, der har påvist risikoen, er udtaget på kød fra én enkelt produktionsdag. Men for en sikkerheds skyld, og selvom det kun er nogle få butikker, der har modtaget kødet, tilbagekaldes Mesterhakket-oksekød solgt i føtex og Bilka med holdbarhed (sidste anvendelsesdato) i perioden 1. til 30. september.

Holdbarhedsdatoen for det berørte parti er udløbet, men hvis forbrugerne eventuelt har nedfrosset kødet, opfordres de til at kassere produktet eller returnere det i butikken, hvor man – uden forevisning af købsbevis – kan få pengene retur.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/opdatering-tilbagekaldelse-af-oksekod?releaseId=13563005

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu