PRM / Opfinder skaber big business på toiletballon

28. september 2018 11:12 | Af: Ritzau Info
 

En overkalket toiletkumme var gnisten, der tændte opfinderilden i økonomidirektør Trygve Thykjær. I dag bliver hans ballonopfindelse støttet af stor VVS-grossist og solgt i byggemarkeder i hele landet.

Pressemeddelelse fra Toiee Danmark ApS

Opfinder og tidligere økonomidirektør Trygve Thykjær er lykkes med, hvad de færreste formår – at lave forretning på sin pudsige opfindelse. Siden hans toiletballon til let afkalkning af hele toiletkummen blev produktionsklar ved årsskiftet, har det altoverskyggende mål været at etablere sig hos flest mulige forhandlere. Nu sælges produkterne i mere end 80 byggemarkeder, og udbredelsen er gået over al forventning. Virksomheden Toiee tog for alvor fart, da en af landets største VVS-grossister, VVS Trading, opdagede Trygve Thykjærs produkter.

– Vi kunne hurtigt se, at Trygve havde fat i noget rigtig godt. Han så et problem og fandt en løsning, der er ligeså enkel, som den er genial. Nu er vi godt på vej i Danmark, men der er stadig mulighed for at udbrede produktporteføljen og markedet, siger Søren Berggren, produkt- og udviklingschef i VVS Trading.

Trygve Thykjær tilføjer, at der tillige er fantastiske muligheder i udlandet. I Tyskland, England, Frankrig og Sydsverige er vandet meget kalkholdigt og problemerne med tilkalkede toiletter store.

Lægger toilettet i blød

Kimen til Trygve Thykjærs forretningsmæssige succes, blev lagt i en vedvarende irritation over ikke at kunne slippe af med kalkplamager i en aldrende toiletkumme. Ligegyldigt hvor mange rengøringsprodukter og gamle husråd, Trygve Thykjær brugte, lykkedes det ikke. Irritationen voksede i den 66-årige økonomidirektør, og hjernen kørte på højtryk, indtil ideen om at lægge hele toilettet i blød formede sig i ham. En ide, der i dag har kastet ham ud i et succesfuldt iværksættereventyr.

– Mine mange påfund roterede alle om muligheden for at fylde hele kummen op med vand og hælde eddikesyre i. Jeg forsøgte uden held at stoppe afløbet med en klud i en pose. Og så kom tanken om balloner, og det lykkes mig efter mange forsøg at puste en ballon op helt nede i vandlåsen. Det holdt fuldstændig tæt, og efter blot en time i blød var toilettet igen lige så rent, som da jeg købte det, fortæller Trygve Thykjær om den begivenhed, der lagde kimen til hans nye tilværelse som opfinder og fuldtidsiværksætter.

Bedre end eddikesyre

I dag har den Holtebaserede eksilbornholmer grundlagt den fremadstormende virksomhed Toiee, der producerer og forhandler det endelige resultatet af de hjemlige opfinderforsøg. En kraftig gummiballon, forbundet til en mindre håndpumpe med en slange, er Toiees kerneprodukt, og efterspørgslen er stor. Her kan du på en lille video se, hvordan det virker. Udover selve den oppustelige prop, har Trygve Thykjær også udviklet alternativer til den oprindelige tanke om eddikesyre. Sammen med en dansk producent af rengøringsmidler, har han skræddersyet midler, der passer til hans produkt.

– De farvestrålende rengøringsflasker i supermarkederne indeholder ikke meget andet end vand og parfume. Jeg insisterede på, at Toiee skal sælge nogle effektive rengøringsmidler sammen med toiletproppen. Derfor fandt jeg en god producent, der hjalp mig med at lave nogle overraskende effektive rengøringsmidler, fortæller Trygve Thykjær.

Kontakt:

Trygve Thykjær
Opfinder og direktør, Toiee
(+45) 24 44 45 98
tt@toiee.dk

Søren Berggren
Produkt- og udviklingschef, VVS Trading
(+45) 61 62 05 20
sbe@vvs-trading.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/opfinder-skaber-big-business-pa-toiletballon?releaseId=13561367

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu