ANNONCE

PRM / Oplev det 20. århundredes bedste danske roman som forestilling på KGL Xtra

17. april 2020 08:00 | Af: Ritzau Info
 

Johannes V. Jensens episke mesterværk Kongens fald ligger nu klar til gratis streaming som både forestilling og lydbog

Pressemeddelelse fra Det Kongelige Teater

Kongens fald er en hjørnesten i dansk kultur og identitet, og romanen er for første gang nogensinde blevet gengivet til scenen i et unikt samarbejde mellem Det Kongelige Teater og Aarhus Teater.

Kongens fald følger Mikkel Thøgersens omflakkende liv fra ung naiv student i begyndelsen af 1500-tallets København, i tjeneste hos Kong Christian II under det Stockholmske Blodbad og igen som en gammel mand på sit dødsleje.

Johannes V. Jensens roman blev kåret som det 20. århundredes bedste danske roman, idet den indfanger en særlig dansk mentalitet med en voldsomhed og skønhed, som man på samme tid bliver suget ned i og løftet op af.
Lydbogen blev i forbindelse med verdenspremieren indlæst af forestillingens skuespillere samt Det Kongelige Skuespils ensemble.

Se og lyt til Kongens fald på KGL Xtra HER

Kontakt:

Leder af PR & formidling Christian Bækholm tlf.: +45 20149646 email: chba@kglteater.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/oplev-det-20-arhundredes-bedste-danske-roman-som-forestilling-pa-kgl-xtra?releaseId=13591907

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu