ANNONCE

PRM / Oslobåden: Ingen karantæne for rejsende fra Region Sjælland

4. september 2020 14:55 | Af: Ritzau Info
 

Covid-19: Da smitteniveauet er faldet i Region Sjælland, har den norske regering besluttet, at regionen går fra ‘rød’ til ‘gul’ status, dvs. at rejsende fra regionen igen kan rejse ind i Norge uden at skulle i karantæne.

Pressemeddelelse fra DFDS A/S

På grund af en misforståelse i flere meldinger i går, er det vigtigt at gøre opmærksom på, at rejsende med bopæl i Region Sjælland (eller andre ‘gule’ områder) godt kan rejse med Oslobåden fra København uden at skulle i karantæne ved indrejse i Norge, selv om man rejser igennem hovedstadsregionen.

Ifølge de norske regler, er udlændinge nemlig undtaget fra karantæne, hvis vedkommende har rejst igennem det ‘røde’ område på følgende måde:

a) i eget køretøj eller turbus på vej til eller fra Norge

b) ikke har overnattet i området, og

c) har opfyldt kravene til afstand og god smittehygiejne under rejsen.

Hvis disse vilkår er opfyldt, har vedkommende ret til indrejse på samme vilkår som en udlænding, som kommer direkte til Norge fra et grønt område.

Man kan blive bedt om at sandsynliggøre, at man har overholdt disse vilkår ved en mundtlig forklaring ved indrejse.

Se mere via dette link.

Kontakt:

Vice President, Group Communications Gert Jakobsen tlf.: +45 24 40 00 43 email: gert.jakobsen@dfds.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/oslobaden-ingen-karantaene-for-rejsende-fra-region-sjaelland?releaseId=13599383

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu