ANNONCE

PRM / Over 100 almene boliger indvies i Nordhavn

13. februar 2020 11:01 | Af: Ritzau Info
 

Der skal være plads til alle i København – også i Nordhavn, hvor byggeriet Orienten står klar til indvielse den 19. februar med almene familie- og ungdomsboliger samt boliger til københavnere med særlige behov

Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Med Orienten får Århusgadekvarteret i Nordhavn 95 nye almene familieboliger, 12 nye almene ungdomsboliger og 24 nye boliger til københavnere med særlige behov. Med daginstitution og erhvervslejemål i stueetagen bliver der kort vej til børnepasning og indkøb for husets mange nye beboere.

“Nordhavn skal være en blandet bydel for alle københavnere. Jeg er glad for, at vi nu kan indvie de første almene boliger i området. De er med til at sikre, at også københavnere med en almindelige indkomst kan bo i den attraktive bydel ved vandet”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Målet er, at 25 procent af boligerne i fremtidige etaper af Nordhavn skal være almene.

“Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde 24 nye boliger til unge københavnere med særlige behov. De skal bo i to opgange, hvor de kan få hjælp og støtte i hverdagen. Vi arbejder målrettet for en blandet beboersammensætning i København, og det er Orienten et skoleeksempel på. Men vi må ikke glemme, at vi fortsat mangler rigtig mange små boliger til de mest udsatte og sårbare københavnere”, siger socialborgmester Mia Nyegaard (R).

Mens håndværkerne stadig knokler med at færdiggøre byggeriets sidste etaper, er de første beboere allerede flyttet ind i Orienten, hvor de blandt andet kan glæde sig til tre store tagterrasser med udsigt over Nordhavn. Orienten er på mange måder et utraditionelt alment byggeri med rå vægge, dobbelthøje rum, store vinduespartier og altaner med skæve vinkler. Gårdmiljøet er etableret i flere niveauer og med plads til legeplads, nyttehaver og andet efter beboernes ønsker. Byggeriet overholder desuden alle krav til at kunne blive bæredygtighedscertificeret.

“I By & Havn arbejder vi med bæredygtighed på mange planer, også i forhold til at skabe en mangfoldig by med mange boligformer. Med Orienten får vi en stor variation i boligerne, og i den videre udbygning af Nordhavn vil vi sikre et bredt boligudbud, som gør Nordhavn attraktiv for mange familietyper”, siger administrerende direktør i By & Havn Anne Skovbro.

Århusgadekvarteret er planlagt, før man kunne stille krav i lokalplaner om almene boliger. Derfor er Orienten det første af en række almene boligbyggerier i bydelen Nordhavn. Det er Boligselskabet Domea København, der har været bygherre på projektet.

“Vi er pavestolte over at bygge de første almene boliger i Københavns Nordhavn – både fordi vores beboere får nogle attraktive og spændende lejligheder i et boligbyggeri med tydelige arkitektoniske kvaliteter, men også fordi Orienten kommer til at gøre en forskel for bydelen. Vi bringer noget liv og mangfoldighed ind i Nordhavnen, som kommer hele området til gode”, siger formand for Boligselskabet Domea København Villy Brejning.

Kontakt:

Overborgmester Frank Jensen (S) via pressekonsulent Maria Nordberg Krantz, tlf. 51 73 26 90, mail nn6g@kk.dk

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) via pressechef Thomas Søie Hansen, tlf. 20 52 97 86, mail il70@kk.dk

Adm. direktør i By & Havn Anne Skovbro via kommunikationskonsulent Susan West Norsker, tlf. 33 76 99 88, mail swn@byoghavn.dk

Formand for Boligselskabet Domea København Villy Brejning via kommunikationschef Jonas Vadstrup, tlf. 26 69 33 90, mail jov@domea.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/over-100-almene-boliger-indvies-i-nordhavn?releaseId=13588122

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu