ANNONCE

PRM / Over 40 % af HK’erne står til at blive opsagt i SAS

12. juni 2020 15:20 | Af: Ritzau Info
 

HK’ere i lufthavnene skal sige farvel til et overvældende antal kolleger i slutningen af juni. Der skal nemlig fyres personer svarende til 187 fuldtidsstillinger, og da flere af HK’erne er ansat på deltid ser tallet ud til at kunne komme endnu højere op.

Pressemeddelelse fra HK Privat

I slutningen af juni bliver 187 fuldtidsstillinger i lufthavnene opsagt. Det står klart efter et møde i går aftes, og dermed mister minimum 40 % af de HK-ansatte i SAS deres job lige op til sommerferien. Informationen om, hvor mange, der ville blive ramt blandt HK’erne var forventet, men det gør ikke situationen mindre trist, fortæller næstformand i HK Privat Anja C. Jensen:

– Det her rammer så mange personer og familier, der bare har kunne se til, mens deres job er forsvundet på grund af omstændigheder, som de ikke selv er herre over. Det gør ondt helt ind i knoglerne, når jeg tænker på, hvor mange dygtige HK’ere, der skal forlade en arbejdsplads og kolleger, som de er glade for, og som nu står overfor en usikker fremtid med en luftfarts- og rejsebranche, der er bragt helt i knæ, siger Anja C. Jensen.

Der var ellers et lille håb om, at en del stillinger kun reddes, da Region Hovedstaden i april meldte ud, at de ville låne omkring 200 administrative medarbejdere hos SAS. Der er stadig kontakt mellem HK og regionen, men indtil videre er kun ca. 30 medarbejdere blevet udlånt.

– Intentionen var god, og der var tændt et lille håb, men nu sætter vi alt ind på at få dem, der bliver ramt godt videre og sat i gang med efter- og videreuddannelse. Og der håber vi også på, at politikerne vil være lydhøre, så den tid HK’erne går i møde som ledige ikke bliver et krat af bureaukratiske snubletråde, siger Anja C. Jensen og fortsætter:

– Ærligt talt, så får jeg også lyst til at sige mange ting om kærestebesøg, studenterkørsel og fællessvedning i fitnesscenteret. Men nu må regeringen altså tage mundbindet af og se på muligheder for at åbne for mere business i lufthavnene og sikre ordentlig og anstændig hjælp til arbejdspladser, der er afgørende og nødvendige for en kæmpestor del af danske eksport, udvikling og erhvervsliv som et hele. Man skal ikke pjatte med folkesundheden, men det skal man altså heller ikke med den økonomi, der bærer vores samfund.

Henrik Meiner, der er fællestillidsrepræsentant for HK’erne i SAS er også tydeligt mærket af det store antal kolleger, som han nu skal sige farvel til:

– Det er virkelig en trist situation. Mange af dem, der sandsynligvis bliver fyret i slutningen af måneden, har været hjemsendt siden marts. De kommer aldrig til at sige rigtigt farvel til hverken lufthavnen eller deres kolleger. Det kan pludselig bare være slut efter fx 25-30 år for nogens vedkommende. Den slags sætter sig i mennesker.

Henrik Meiner vil i de kommende uger sørge for at få samlet så mange kolleger som det er muligt og forsvarligt i forhold til forsamlingsbegrænsningerne, så de kan få sagt ordentligt farvel til hinanden.

Der er ca. 700 HK-ansatte i SAS, og HK Privat organiserer langt størstedelen.

Kontakt:

Næstformand i HK Privat Anja C. Jensen tlf.: 60183331 email: anja.c.jensen@hk.dk

Presseansvarlig Tina Mellergaard Jensen tlf.: 42722378 email: tina.mellergaard@hk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/over-40-af-hkerne-star-til-at-blive-opsagt-i-sas?releaseId=13595138

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu