ANNONCE

PRM / P4G-handlingserklæring sætter fart på bæredygtig fremtid

20. oktober 2018 19:29 | Af: Ritzau Info
 

Deltagerne ved det første P4G-topmøde i København har givet grønt lys til en ny handlingserklæring, “Copenhagen Commitment to Action’. Verden har brug for mere og hurtigere handling for at nå FN’s verdensmål og klimaaftalen fra Paris.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

P4G er en ny og voksende alliance af globale ledere, der har valgt at sætte handling bag globale mål – gennem samarbejde på tværs af kontinenter, sektorer og generationer.

Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, indledte P4G-topmødet med ordene: “Lad os smøge ærmerne op, og komme i gang med arbejdet”. Han hilser handlingserklæringen velkommen, som et vigtigt politisk signal om at sætte fart på handling, partnerskaber og konkrete løsninger.

Både regeringer, globale virksomheder, civilsamfund, iværksættere, akademikere og unge fra 53 lande deltog i P4G-topmødet. Topmødet udgør et foreløbigt højdepunkt i initiativets fokus på at udvikle, accelerere og udbrede partnerskaber og løsninger. Topmødet har gennem eksemplets magt vist, hvad verden kan opnå gennem samarbejde, vedholdenhed og innovation. Og det har udviklet nye bæredygtige forretningsmodeller.

På topmødet har deltagerne blandt andet mødt partnerskabsprojekter, der skal hjælpe med at sætte strøm til det landlige Afrika. Sikre adgang til rent drikkevand for udsatte grupper og udskifte dieselbuser med grønnere alternativer.

Det næste P4G-topmøde finder sted i 2020, og flere lande har allerede udtrykt interesse i at blive en del af initiativet. På topmødet annoncerede premierminister Mark Rutte, at Holland tilslutter sig P4G-initiativet og bidrager med 5 millioner euro til fremtidige partnerskaber.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/p4g-handlingserklaering-saetter-fart-pa-baeredygtig-fremtid?releaseId=13562711

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu