ANNONCE

PRM / På Børnenes Dag mødtes H.K.H. Kronprinsessen i dag med tre børn for at tale om deres håb for fremtiden

20. november 2020 12:39 | Af: Ritzau Info
 

Hvordan er det at være barn og ung i dag, hvornår er det svært, og hvordan går det med børns rettigheder? Det var på dagsordenen, da H.K.H. Kronprinsessen tidligere i dag mødtes med Thea og Vilma fra UNICEFs Nationale Rettighedsråd og Esther Vyff, formand for Danske Skoleelever i Tivoli.

Pressemeddelelse fra UNICEF Danmark

“Jeg synes, det er så vigtigt, og jeg tager det med fra i dag, med endnu mere styrke, at børnenes stemme skal høres. Det er så utroligt vigtigt, at I børn får sagt højt, hvad der rører jer, hvad I håber på, og hvad jeres drømme er. Jeg håber, I fortsætter jeres enorme arbejde for alle børn – det er et fantastisk stykke arbejde, I gør,” sagde H.K.H. Kronprinsessen i dag. Kronprinsessen og de tre børn deltog i en live-streamet samtale, hvor der også blev talt om, hvordan børnene mener, vi bedst løser udfordringer som corona-pandemien og klimakrisen.

UNICEF havde arrangeret samtalen i forbindelse med fejringen af Børnenes Dag 2020, som sætter fokus på, at børn og unge både er verdens nutid og fremtid, og vi derfor skal lytte til dem og tage dem med på råd om den fremtid, vi sammen skal skabe og de udfordringer, vi står over for at skulle løse lige nu og her.

Samtalen blev styret af UNICEF-ambassadør Sofie Østergaard, som sikrede, at Kronprinsessen og børnene nåede igennem alle de vigtige emner på dagsordenen. De tre børn var begejstrede over samtalen, som de håber kan sætte mere fokus på børns rettigheder og deres ret til at blive taget med på råd om fremtiden.

“Jeg vil bare gerne sige, at vi som børn skal huske, at vi har rettigheder. Indflydelse er ikke noget man får – det er noget man tager,” siger Esther Vyff.

Også hos UNICEF, der står bag arrangementet, var der glæde at spore. “Det er jo lige præcis det her, det handler om, når det kommer til at løse de kriser, vi står overfor. Vi skal lytte til vores børn. De kan og de vil – vi lever i deres tid, det er deres fremtid, så selvfølgelig skal de have en stemme – det har de fået i dag,” siger Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF.

Børnenes Dag fejres hele verden over

Foruden samtalen med Kronprinsessen fejres dagen sammen med UNICEFs partnere og private støtter, der har oplyst bygninger i blåt og er gået i blåt på de sociale medier. UNICEF Prisen er blevet givet videre til Danske Skoleelever, og i samarbejde med Gallup har UNICEF Danmark offentliggjort en ny undersøgelse af, hvordan danske børn ser på fremtiden – læs mere her: https://www.unicef.dk/2020/10/06/boernenes-dag/

Fejringen markerer, at det i år er 31 år siden, at verdens lande vedtog Børnekonventionen i FN d. 20 november 1989. Næsten alle verdens lande har tilsluttes sig de 54 artikler, der sammen udgør børnerettighederne.

Yderligere oplysninger og billedmateriale

Billeder og klip fra samtalen mellem Kronprinsessen og Thea, Vilma og Esther kan downloades via link her:

Videoklip: https://we.tl/t-5xwU3Nnvyf

Billeder: https://we.tl/t-iFEId94nSU

Ved brug af videoklip skal UNICEF/MadeByUs krediteres.

Ved brug af billeder krediteres UNICEF/Lise Balsby.

Kontakt:

Pressechef Peter Lykke Lind. Tlf. 30531916, mail: pllind@unicef.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/pa-bornenes-dag-modtes-hkh-kronprinsessen-i-dag-med-tre-born-for-at-tale-om-deres-hab-for-fremtiden?releaseId=13604815

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu