ANNONCE

PRM / På vej mod fair og lige konkurrence med EU Vejpakken

9. juli 2020 09:59 | Af: Ritzau Info
 

Europa-Parlamentet har i dag endeligt vedtaget Vejpakken, som harmoniserer reglerne for vejgodstransporten på de europæiske veje. Det er der grund til at glæde sig over og markere, for det er vigtigt skridt i bestræbelserne på at skabe et velfungerende og effektivt europæisk transportmarked med ordnede forhold, mener ITD.

Pressemeddelelse fra ITD – Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Dagens vedtagelse af Vejpakken i Europa-Parlamentet markerer kulminationen på årtiers indsats for mere ensartede regler for den internationale vejgodstransport i EU. Det er derfor en festdag, og nu gælder det om at få reglerne til at virke ude i virkeligheden så hurtigt og effektivt som muligt, mener administrerende direktør i ITD, Carina Christensen:

– Vejpakken er et stort skridt hen mod ordnede forhold og fair og lige konkurrencevilkår. Nu gælder det om at benytte lejligheden og momentum til at få sat de nye fælles regler i spil på en god og effektiv måde på tværs af landegrænserne, og vi ser frem til et godt og tæt samarbejde med myndighederne om implementeringen. Som en førende transportnation har Danmark en særlig interesse i at udbrede ensartet fortolkning af internationale regler, og med Vejpakken er døren til forbedringer for alvor åben, siger Carina Christensen.

Vejpakken indeholder bestemmelser om blandt andet chaufførernes arbejdsforhold, cabotagekørsel, virksomhedsetablering og gensidig anerkendelse af digitale dokumenter som fragtbreve mv.

– Vi får kun fair og lige konkurrence, hvis vi har ens regler, og at de fortolkes og håndhæves ensartet. ITD repræsenterer et bredt udsnit af branchen, og derfor har vi arbejdet hårdt for at sikre balancerede regler, der kan kontrolleres og håndhæves i praksis og som tager højde for både nationale og internationale hensyn. Det er heldigvis langt hen ad vejen lykkedes, siger Carina Christensen.

Vejpakken vil blive implementeret gradvist, og flere af reglerne får først virkning i 2022. De nye køre- og hviletidsregler træder dog i kraft allerede 20 dage efter offentliggørelse af Vejpakken i EU-Tidende. Denne offentliggørelse forventes at finde sted i løbet af august, hvormed de nye køre- og hviletidsregler vil træde i kraft til september i år.

Kontakt:

Nicolai Bro Jöhncke
Pressechef
ITD
nbj@itd.dk
+45 3069 9430

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/pa-vej-mod-fair-og-lige-konkurrence-med-eu-vejpakken?releaseId=13596745

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu