ANNONCE

PRM / Pas på: stor stigning i antallet af Android-apps som forsøger at udnytte coronakrisen

26. marts 2020 10:00 | Af: Ritzau Info
 

Eksperter hos cybersikkerhedsfirmaet Bitdefender har observeret en kraftig stigning i antallet af apps til Android-enheder, der forsøger at udnytte coronakrisen – flere af dem med ondsindede hensigter.

Pressemeddelelse fra Bitdefender

Siden den 1. januar har cybersikkerhedsfirmaet Bitdefender analyseret Googles Play butik og andre tredjeparts-butikker, for at se om nogle app-udviklere begyndte at udnytte coronakrisen. De fandt 579 apps til Android-enheder, som relaterede sig til enten corona eller covid. Af de 579 er mere end 350 blevet registreret alene i marts.

Nogle af dem er relativt uskyldige, idet de forsøger at udnytte krisen til f.eks. at rangere bedre i Googles Play butik, mens andre indeholder decideret skadeligt software, såsom trojanske heste.

“Når vi alle fokuserer på coronakrisen, og hvordan den påvirker os, så er det forventet, at skruppelløse aktører vil forsøge at udnytte situationen til egen vinding,” fortæller Liviu Arsene, sikkerhedsekspert hos Bitdefender.

“Pandemien gør, at mange søger oplysninger, også i app-butikkerne. Det kan være om alt fra kort over pandemiens udbredelse til informationer om symptomer på coronavirus. Nogle app-udviklere udnytter den situation til at ændre titlen på deres app, så den relaterer sig til coronakrisen, i håbet om at flere downloader app’en. Det har vi f.eks. set med en række spil. Derudover bruger hackere krisen til at forsøge at sprede malware ved hjælp af apps,” forklarer Arsene.

Helt præcist fandt Bitdefender ni trojanske heste, ti apps blev klassificeret som riskware (legitim software der kan misbruges af hackere), mens 560 af de 579 apps ikke indeholdt noget skadeligt software.

Arsene kommer med en klar opfordring: “Vi anbefaler altid, at man kun installerer officielle apps fra officielle app-butikker, samt at man søger information hos officielle kilder. Derudover så sørg for at have en sikkerhedsløsning installeret, der kan holde dig og din enhed sikker overfor malware og andre online-trusler.”

Kontakt:

Kontakt Kirsten Dinesen, +45 22170339, for yderligere information.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/pas-pa-stor-stigning-i-antallet-af-android-apps-som-forsoger-at-udnytte-coronakrisen?releaseId=13590653

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu