ANNONCE

PRM / Passager på første danske charterrejse: “Det var en rigtig god ferie”

10. juli 2020 15:05 | Af: Ritzau Info
 

Fredag 3. juli fløj det første danske charterfly ud af Danmark. Rejsen var mod Chania i Kreta, der var udsolgt og med endda med venteliste til. I dag kl. 13.45 – en uge efter – landede de igen i Billund Lufthavn.

Pressemeddelelse fra Billund Lufthavn

Flyet med glade charterrejsende landede i dag på dansk jord igen efter en uge i ferieparadiset i Chania på Kreta. Det var den første danske charterrejse, der fløj ud i den virkelighed, som Coronavirusset har efterladt sig.

Ind i ankomsten i Billund Lufthavn kom Søren Røn og hans datter gående, smilende og glade. Og på trods af det blå mundbind afslørede gløden i deres hud, at vejret i Chania bød på mere solskin, end Danmark har kunnet byde på i den seneste tid.

– Vejret var godt. Hotellet var rigtig fint. Så vi har faktisk ikke noget at klage over. Det har været en rigtig god ferie, siger Søren Røn med en klang af lettere jysk underdrivelse.

Ferie med forholdsregler

I Chania var der selvfølgelig forholdsregler, men det gjorde ikke ferien mindre god for de to rejsende. Det største problem var Sørens duggede briller.

– Der var håndsprit overalt. Det virkede til, at de havde gjort meget for sikkerheden. Faktisk mere end i Danmark, fordi vi skulle bruge mundbind i busser og i andre offentlige transportmidler. Men altså det vænner man sig hurtigt til det. Det værste var, at mine briller duggede lidt, griner Søren Røn og forklarer, hvordan de havde undersøgt forholdsreglerne inden afrejse:

– Vi havde kigget på rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet, forholdsregler fra flyselskabet og snakket med rejsearrangøren om, hvordan det eksempelvis var ved poolområdet, og hvad vi ellers skulle være opmærksomme på. Derudover havde vi kigget på smittetrykket. Det vil vi også gøre på, når vi en gang skal af sted igen.

Inden hverdagen kalder dem hjem til Esbjerg, skal de begge to et smut forbi teststationen for COVID-19 i ankomsthallen i Billund Lufthavn. Testen var ikke af bekymring, men simpelthen af ren og skær helgardering.

– Vi føler ikke, at vi har været udsat dernede, men når vi nu har muligheden for at være helt sikre på, at vi ikke slæber noget med hjem, vil vi gerne testes, fortæller Søren Røn.

Fakta om COVID-19 test i Billund Lufthavn

Når man lander i Billund Lufthavn, er der mulighed for at blive testet for COVID-19 i teststationen ved ankomsten. Testen er gratis, og der er svar på sundhed.dk senest 72 timer efter, at testen er taget.

Kontakt:

PR Manager Mads Bisp Agersnap tlf.: 30165877 email: mbp@bll.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/passager-pa-forste-danske-charterrejse-det-var-en-rigtig-god-ferie?releaseId=13596822

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu