ANNONCE

PRM / Patienter bliver fortsat væk fra lægerne, psykologerne og tandlægerne

6. juli 2020 05:00 | Af: Ritzau Info
 

Af frygt for corona møder mange patienter fortsat ikke op til deres aftaler hos landets læger, tandlæger og psykologer. Trygheden skal genskabes, så manglende besøg ikke får varig effekt på folkesundheden.

Pressemeddelelse fra Nordic2Care

På grund af corona undlader for mange potentielt syge danskere at tage til lægen, tandlægen og psykologen. En problemstilling, som er påpeget gentagende gange af Sundhedsstyrelsen.

For de fleste danskere er et besøg hos lægen, tandlægen eller psykologen ellers ikke et problem. Ifølge Danmarks Statistik havde cirka 80 procent af danske mænd og hele https://www.dropbox.com/s/2f8dfjrj0yp2fso/DST.%20L%C3%A6gebes%C3%B8g%2C%20m%C3%A6nd%20over%2018%20%C3%A5r%2C%202019.JPG?dl=0″>80 procent af danske mænd og hele Nordic2Care, som er leverandør og service-udbyder af luftrensere, er man begyndt at kontakte læger, tandlæger og psykologer for at hjælpe med at genskabe trygheden på klinikkerne.

– Der vil altid være en lille del af befolkningen, der er utryg ved at besøge en klinik, og coronakrisen har gjort denne gruppe større. Vores luftrensere tilføjer et synligt og mærkbart element til sikkerhedsforanstaltningerne i venteværelserne og klinikkerne, så patienterne igen kan føle sig trygge ved at møde op til deres aftaler, siger Jens Meldgaard Ryhl, partner i Nordic2Care.

Nordic2Cares produkter benyttes allerede på 80 procent af landets plejecentre samt et stort antal bosteder og daginstitutioner. Interesserede klinikker kan prøve luftrenserne gratis over en 14-dages prøveperiode.

Psykologiske masseeffekt

Selvom afspritning, større afstand mellem patienterne og tilføjelsen af en luftrenser ikke kan garantere et fuldstændigt smittefrit miljø, kan Sundhedsstyrelsens formaninger og klinikkernes mange nye tiltag have en positiv psykologisk effekt, vurderer Jon Glud Kloster:

– Vi mennesker følger strømmen og flokken. Der skal derfor være en samlet og gentagende indsats fra alle parter for at overbevise befolkningen om, at det er sikkert at tage til lægen og psykologen, siger han og tilføjer:

– Det kan derfor kun være positivt, når man på klinikkerne melder ud, hvilke tiltag der er foretaget for undgå smitte.

Kontakt:

Jens Meldgaard Ryhl
Partner, Nordic2Care
(+45) 22 66 78 70
jr@nordic2care.com

Jon Glud Kloster
Psykolog
(+45) 26 13 12 09
jon@psykologjon.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/patienter-bliver-fortsat-vaek-fra-laegerne-psykologerne-og-tandlaegerne?releaseId=13596137

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu