PRM / PensionDanmark får pris for byudvikling

11. november 2018 09:26 | Af: Ritzau Info
 

PensionDanmark er ved konferencen Building Awards 2018 blevet tildelt Byudviklingsprisen for byggeriet “Skibet” i Køge kyst ud til Søndre Badestrand i Køge by.

Pressemeddelelse fra PensionDanmark

Det prisbelønnede byggeri omfatter 80 bæredygtige boliger, herunder 28 Livsstilsboliger 50+, der indgår i tæt samspil med strand, vand og naturområde. Boligerne opføres efter nyeste principper for bæredygtighed og certificeres til DGNB Guld.

De nye byboliger bidrager til at gøre Søndre Badestrand-kvarteret til en mangfoldig bydel ved både at indeholde forskellige typer familieboliger og et boligfællesskab for 50+ segmentet – Livsstilsboliger 50+, der er udviklet i samarbejde med Realdania.

Boligfællesskabet er et tilvalgt hverdagsfællesskab, som giver muligheder for ad hoc samvær, fordi man ofte passerer gennem fællesarealerne. En del af arealet i livsstilsboligerne benyttes til delte faciliteter, så der spares ressourcer via fx fælles vaskeri, fælles tagterrasse til tørring samt fælles gæsteværelser, så der ikke er behov for “tomme m2” i de enkelte lejligheder eller hotel til familien, når den er på besøg. En lille del af 50+ livsstilsboligerne vil have en særlig tilegnet månedsleje, som er betalelig for hhv. en enlig pensionist og et pensionist-par.

“Vi er meget stolte over at modtage denne anerkendelse. Vi har udviklet en mangfoldig boligkarré med et mix af familieboliger og et boligfællesskab for 50+ segmentet med udgangspunkt i de muligheder, den unikke havnære placering giver de kommende beboere, nemlig friluftsliv og hav-aktiviteter. Det primære fokus for byggeriet er kvalitet, arkitektur, bæredygtighed og fællesskab,” siger Torben Møger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark og fortsætter:

“Samtidig er DGNB-certificering ensbetydende med boliger med sundt indeklima, bæredygtige materialer, lave vedligeholdelsesomkostninger, lavt energiforbrug og gode udearealer. Det giver gode forhold til gavn for beboerne samtidig med, at ejendommens meget lave klimaaftryk bidrager til realiseringen af FN’s Verdensmål.”

Fakta

Adresse: Køge Kyst Søndre Havn

Areal: 7.169 m2 plus 2.400 m2 kælder

Forventet indflytning: Primo 2020

Antal udlejningsboliger: I alt 80 lejligheder heraf 28 Livsstilsboliger 50+

Arkitekt: Vandkunsten

Bæredygtighedscertificering: DGNB i kategorien Guld.

Læs historien

Skibsvrag i kælderen til boligbyggeriet Skibet i Køge

Yderligere information

Kommunikations- og pressechef Ulrikke Ekelund, PensionDanmark, tlf.: 2019 9238.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/pensiondanmark-far-pris-for-byudvikling?releaseId=13563842

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu