ANNONCE

PRM / Personalet kan nu parkere frit på og omkring Rigshospitalet

13. marts 2020 14:47 | Af: Ritzau Info
 

Region Hovedstaden vil gøre det nemt for sundhedspersonalet at tage bilen på arbejde på Rigshospitalet i disse dage, hvor sundhedsmyndighederne opfordrer til at undgå den offentlige trafik for at undgå smittespredning.

Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden

For at sikre, at personale kan komme frem til hospitalerne i privat bil – og undgå den offentlige trafik – suspenderes parkeringsreglerne for personalet foreløbigt resten af marts. Det betyder, at personalet frit kan holde på alle p-pladser på Rigshospitalet og på vejene omkring hospitalet. Der vil fortsat være parkeringskontrol.

“Vi skal gøre det nemt for dem, der passer på os. Medarbejderne skal ikke bruge tid på at finde en ledig parkeringsplads eller bekymre sig om de nu holder et sted, de ikke må. Det bliver dermed også nemmere for personalet at tage bilen og undgå den kollektive trafik. Det er vigtigt, at vi begrænser smitte med coronavirus særligt hos sundhedspersonalet. Både fordi de daglig færdes blandt udsatte patienter og fordi, vi har brug for dem på hospitalet,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Fri parkering for medarbejderne kan udvides til andre hospitaler

For Rigshospitalet på Blegdamsvej har Region Hovedstaden og firmaet ParkZone aftalt en særlig, midlertidig løsning, der skal sikre de nødvendige pladser til medarbejderne, som er særligt udfordret i forhold til at finde parkering.

Med sit eksisterende parkeringsabonnement eller ved at oprette ét kan medarbejdere vælge et nyt særligt abonnement “Fri Parkering – Corona”. Det giver adgang til parkering på hele Blegdamsvejs-området: Det vil sige tidsbegrænsede pladser, personalepladser samt patientpladser hele døgnet. Derudover er det også muligt for medarbejdere at parkere på de offentlige veje omkring Blegdamsvej – uden at skulle registrere parkeringen i hospitalets information.

Vicedirektør i Region Hovedstadens Center for Ejendomme, Michael Langgaard, siger:

“Den hastige udvikling af Coronavirus stiller os i en helt særlig situation, hvor blandt andet hospitalsmedarbejdernes mulighed for at bruge bilen til arbejdet har høj prioritet. Derfor har vi sammen med ParkZone udviklet denne midlertidige løsning. Vi overvåger situationen meget tæt i de kommende dage og er klar til at justere og tilpasse løsningen, hvis den viser sig ikke at være tilstrækkelig – og så er vi også klar til at udvide muligheden til også at gælde på vores andre hospitaler, hvis det bliver nødvendigt.”

Det vil fortsat være påbudt at overholde reglerne om ikke at spærre brand- og køreveje, og Region Hovedstaden opfordrer medarbejdere til fortsat at overholde de almindelige regler.

Medarbejdere fra de parkeringsselskaber, som regionen samarbejder med, vil fortsat være til stede på matriklerne og hjælpe med generelle servicespørgsmål.

Yderlige info:

  • Pressevagten i Region Hovedstaden på 70209588 / presse@regionh.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/personalet-kan-nu-parkere-frit-pa-og-omkring-rigshospitalet?releaseId=13589961

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu