ANNONCE

PRM / “Pierre er så skide irriterende”

11. november 2020 14:40 | Af: Ritzau Info
 

I Martin Lyngbos nye opsætning af Janne Tellers internationale bestseller Intet stiller Pierre spørgsmål ved det mest grundlæggende af alt. Meningen med livet. Men han har fat i noget selvom de andre unge synes han er skide irriterende. 100 sangtalenter er på scenen og unge musikere er i orkestergraven ved siden af Det Kongelige Kapel

Pressemeddelelse fra Det Kongelige Teater

Janne Tellers generationsfortælling Intet er en international bestseller, der nu sættes op i en ny operaversion af instruktøren Martin Lyngbo, der havde stor succes med Barberen i Sevilla i forrige sæson.

Intet er blevet læst af tusinder af skoleelever i Danmark og resten af verden og giver stof til samtaler på tværs af generationerne.

Intet forener mere end 100 spirende sangtalenter i alderen 12-22 år på scenen med unge musikere i orkesteret side om side med Det Kongelige Kapel og fem unge solister, som fortolker de bærende hovedroller.

7. klasse er tilbage i skolen efter sommerferien. Pierre har konstateret, at tilværelsen er meningsløs, og er derfor kravlet op i et træ. Kammeraterne nægter at acceptere hans påstand om, at intet betyder noget, så de bestemmer sig for at samle deres mest værdifulde ejendele i en bunke af mening, der skal overbevise Pierre om, at han har uret og bør komme ned fra træet igen.

Intet er en rå beretning om teenagerens rejse fra barndommens tryghed og uskyld ud i tilværelsens anarki og desperation. Klimaangst, kønsdiskussion og den digitale (u)virkelighed er temaer, som instruktøren Martin Lyngbo bringer med ind i fortællingen.

Tellers roman er oversat til 27 sprog, og operaen er tidligere opført på engelsk og dansk.

Komponist: David Bruce
Libretto: Jesper B. Karlsen
Instruktør: Martin Lyngbo
Dirigent: Robert Houssart
Scenograf: Steffen Aarfing
Kostumedesign: Nathalie Mellbye
Koreograf: Jannik Elkær
Lysdesign: Lee Curran
Assisterende instruktør: Natascha Metherell
Korsyngemester: Jakob Lorentzen
Videodesign: Maya SB & Anne Mette Fisker Langkjer

Pierre: Jacob Skov Andersen
Agnes: Kari Dahl Nielsen
Johan: Morten Grove Frandsen
Karl: Tom Punkeri
Ursula: Sophie Haagen

DR JuniorKoret | Sankt Annæ Gymnasiums Juniormandskor | Roskilde Domkirkes Drengekor m.fl.

Intet spiller i Operaen fra den 14.-27. november 2020

Kontakt:

PR og presseansvarlig, opera og koncerter Claus Kjær tlf.: +45 27 52 90 77 email: clkj@kglteater.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/pierre-er-sa-skide-irriterende?releaseId=13603861

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu