ANNONCE

PRM / Plejehjemsbeboere i København får en medalje på dronningens fødselsdag

16. april 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

På dronningens runde fødselsdag i dag modtager 5000 plejehjemsbeboere i København og på Frederiksberg en medalje fra Københavns Bagerlaug. Det er en flot gestus, som vil skabe glæde i en ellers mørk tid, siger sundheds- og omsorgsborgmesteren i København. 

Pressemeddelelse fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

37 københavnske plejehjem kan i dag fejre dronningens 80-års fødselsdag med manér. Alle beboere får nemlig en medalje overrakt af Københavns Bagerlaug. Kagerne er en donation i anledning af fødselsdagen, og de vil skabe glæde, siger sundheds- og omsorgsborgmester i København Sisse Marie Welling (SF):

“Ældre københavnere på plejehjem er hårdt ramt under coronakrisen. Fejringen af dronningen er et lyspunkt, som mange havde set frem til, og derfor vil kagerne skabe glæde. Mange af vores beboere har jo fulgt dronningens liv, og derfor skaber begivenheden også sammenhold i denne ellers meget mørke tid”, siger hun.

Københavns Bagerlaug har i mange år sendt en hilsen til majestæten på hendes fødselsdag. Dronningen har aflyst den officielle fejring på grund af coronakrisen og i stedet bedt om, at man sender blomster til de mange danskere, som har det svært i denne tid.

“Nu er vi jo bagere og vil hellere sende en kage. Så vi har besluttet at sende en medalje til alle plejehjemsbeboere i København og Frederiksberg kommune. For er der nogen, der fortjener en medalje i denne tid, så er det dem”, siger oldermand i Københavns Bagerlaug, Erik Ellitsgaard.

I alt har 5.000 beboere på plejehjemmene i København og Frederiksberg sagt ja tak til en kage på majestætens fødselsdag. Kagerne bliver leveret til de enkelte plejehjem på en måde, så man minimerer risikoen for, at der kommer smitte med ind til beboerne.

Kontakt:

Pressekonsulent Helene Marie Hassager tlf.: 31203160 email: je10@kk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/plejehjemsbeboere-i-kobenhavn-far-en-medalje-pa-dronningens-fodselsdag?releaseId=13591837

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu