PRM / Pludseligt skift i interesse for online lån blandt ældre fynboere

4. oktober 2018 09:00 | Af: Ritzau Info
 

Nye tal viser, at fynboere bryder normen i interessen for online lån. Låneinteressen for mænd og kvinder er ganske forskellige baseret på, hvilken aldersgruppe de hører til. Midaldrende fynske mænd bliver ved med at vise stor interesse for online lån, selvom landsgennemsnittet går den modsatte vej. Det konkluderer Lånio.dk i en ny undersøgelse.

Pressemeddelelse fra Lånio.dk

Fynboernes interesse for online lån adskiller sig, idet man fra 25-årsalderen og fremad ikke kan se en gradvis stigning for kvinderne og et gradvist fald for mændene, som ellers ses i resten af Danmark. Undersøgelsen fra Lånio.dk viser, at Fyn, sammenlignet med resten af Danmark, har et stort flertal af mænd i 25-55-årsalderen, der viser interesse for online lån. Selv i de to ældste aldersgrupper har kvinderne ikke et så stort flertal som i resten af landet.

Fyn skiller sig derfor ud fra resten af landet, da forholdet mellem mænd og kvinder ikke udlignes lige så tydeligt. Mændene på Fyn har et mere drastisk fald i interesse, jo ældre de bliver. Kvinder finder derimod låneinteressen fra deres yngre dage igen.

Mænd dominerer på landsplan

Danske mænd og kvinder er på landsplan forskellige i forhold til, hvornår i livet de kigger efter online lån. I forhold til mænd viser danske kvinder mere interesse i den yngste aldersgruppe, hvilket ændres drastisk fra 25-årsalderen og fremad.

Dér viser mændene klart mere interesse end kvinderne – en forskel, som gradvist udlignes indtil 55-årsalderen, hvor kvinderne igen overhaler mændene. Kvinders interesse stiger altså igen, jo ældre de bliver, mens mændenes falder.

På landsplan betyder mændenes gennemsnitlige overtal i 25-54-årsalderen, at de samlet set viser mere interesse for online lån end kvinder. Ligeledes er aldersgruppen 25-34 år mest repræsenteret med en næsten lineært faldende interesse derefter.

Analysen af danskernes låneinteresse fordelt på køn og aldersgrupper både nationalt og for forskellige landsdele er vedhæftet. Tallene er indsamlet fra intern trafik og udarbejdet i samarbejde med sammenligningsportalen Mikonomi.dk.

Kontakt:

Kommunikationsansvarlig Camilla Kruuse tlf.: +45 38 41 03 02 email: ck@laanio.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/pludseligt-skift-i-interesse-for-online-lan-blandt-aeldre-fynboere?releaseId=13561537

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu