PRM / Politiske drøftelser går i gang om iværksætterselskaberne

17. september 2018 17:12 | Af: Ritzau Info
 

Erhvervsministeren indkalder til politiske forhandlinger om at afvikle selskabsformen iværksætterselskaber, som et led i indsatsen overfor svindel i virksomheder. Samtidig skal en sænkelse af kapitalkravet til anpartsselskaber drøftes, så kravet kommer mere på niveau med de øvrige nordiske lande, og sikre at der fortsat er gode muligheder for at oprette selskaber.

Pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet

Man skal i dag stille med en sikkerhed på 50.000 kr for at stifte et anpartsselskab. Regeringen foreslår eksempelvis at sænke dette kapitalkrav til 40.000 kr.

Iværksætterselskaberne kræver derimod ikke et kapitalindskud.

Erhvervsstyrelsen har netop færdiggjort en evaluering af iværksætterselskaberne, som viser, at der er problemer med skatte- og afgiftsrestancer, at iværksætterselskaberne udgør en risiko for svig, og at mange af selskaberne tvangsopløses på statens regning. Disse problemer har vist sig at være større end forventet.

“Det er vigtigt, at det er nemt og billigt at stifte virksomhed i Danmark. Men iværksætterselskaberne har den ulempe, at man kan stifte gæld i dem og derefter lukke dem uden selv at miste en krone. Det giver mulighed for at optage gæld og derefter løbe fra regningen. Det er ikke sundt, og derfor vil det være bedre at gøre anpartselskaberne billigere”, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov.

Kontakt:

Presserådgiver Jesper Christiansen, jec@em.dk, tlf. 9133 7017.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/politiske-droftelser-gar-i-gang-om-ivaerksaetterselskaberne?releaseId=13560690

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu