ANNONCE

PRM / Populært energitilskud kan ende i flaskehalsproblemer

16. oktober 2020 11:26 | Af: Ritzau Info
 

I går åbnede Energistyrelsen endelig op. Danskerne kan nu søge tilskud, når de energirenoverer helårsboligen. Og det er en ambitiøs tilskudsordning, der er lagt for dagen med mere end 50.000 kroner til nye vinduer og 28.000 kroner til varmepumpen. Og efterspørgslen for at energirenovere var stor fra start. På Energihjem.dk, som er en portal for energirenovering, kan de på tilskuddets første dag berette om en stigning på 260 % i antallet af tilskudsberettigede renoveringsprojekter.

Pressemeddelelse fra AB Gruppen A/S

“I mange år har vi fulgt diverse tilskudspuljer tæt, og vi må sige, at denne her virkelig får boligejerne op af sofaen med dens klækkelige tilskudssatser, og det er der brug for,” siger Nynne Pihl Groth, projektleder på Energihjem.dk.

Mere end 12 gange så mange besøgende

Allerede kl. 00.00 midnat torsdag modtog Energihjem.dk det første spørgsmål om energitilskuddet, og i løbet af dagen var besøgstallet på portalen mere end tolvdoblet.

“Det er væltet ind med spørgsmål fra boligejerne på alle kanaler, hvilket er forståeligt. Det kan nemlig være svært som boligejer at forstå de fagtermer, man møder i ansøgningsprocessen. Har jeg loft til kip? Hvordan får jeg et energimærke? Og vil en varmepumpe være en god investering for mig? Det er blot nogle af de spørgsmål, vi møder,” siger Nynne Pihl Groth.

Hvor er håndværkerne?

Og de mange henvendelser bekræfter udfordringen i, hvor lidt håndværkerne er tænkt ind i den nye tilskudsordning.

“Kontakten til en håndværker er det sidste step i Energistyrelsens ansøgningsproces, og det er synd. Håndværkeren har den faglige ekspertise til at rådgive boligejeren, forklare om løsningerne og fortælle, hvad renoveringsprocessen egentligt indebærer. Alle de spørgsmål vi allerede nu kan se, der er mange af,” siger Nynne Pihl Groth og fortsætter:

“Hos Energihjem.dk anbefaler vi klart, at boligejeren tager en fagmand med på råd inden du kaster dig ud i et byggeprojekt, som du ikke kender omfanget af. Selvom de ikke må indgå en aftale med en håndværker, kan du godt få viden og vejledning hos håndværkeren.”

Frygter for flaskehals

Det helt store spørgsmål er, hvor længe behandlingstiden bliver, når Energistyrelsen skal give tilsagn om tilskud.

“Hvis behandlingstiden bliver for lang, frygter vi en stop and go effekt i energirenoveringsprojekter, der kan startes op. Det er nu boligejeren har brug for de isolerede vægge og den grønne varmekilde, men de kan ikke lave en endelig aftale med en håndværker, før forhåndsgodkendelsen er der,” forklarer Nynne og påpeger, at feriepenge og corona i forvejen betyder, at håndværkenes ordrebøger er godt fyldt op.

Om Energihjem.dk:

  • Energihjem.dk er portalen for boligejere, der ønsker at energirenovere
  • Hos Energihjem.dk har vi oplevet en stigning på 260 % i tilskudsberettiget opgaver det første døgn efter tilskuddet åbnede, når man sammenligner med en hvilken som helst anden dag.
  • Vores opgavestatistik viser også en stigning på 800 % i efterspørgslen på energimærker det første døgn efter tilskuddet åbnede, når man sammenligner med en hvilken som helst anden dag.

Kontakt:

Kommunikationsmedarbejder og projektansvarlig for Energihjem.dk Nynne Pihl Groth tlf.: 53391791 email: npg@abgruppen.dk

Kommunikationschef Maria Carlsen tlf.: 26740636 email: mac@abgruppen.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/populaert-energitilskud-kan-ende-i-flaskehalsproblemer?releaseId=13602488

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu