PRM / Presseinvitation: Den Nationale Cykelkonference 2018

25. maj 2018 10:53 | Af: Ritzau Info
 

Flere internationale profiler deltager i Den Nationale Cykelkonference 2018: Den svenske miljøminister Karolina Skog, OECD’s Philippe Crist, Lucy Saunders fra Transport for London og formanden for det svenske cyklistforbund Lars Strömgreen. Pressen er velkommen til konferencen og den store afsluttende debat på Christiansborg.

Pressemeddelelse fra Cyklistforbundet

Hvordan ser fremtidens intelligente cykelløsninger ud? Hvad er perspektiverne ved den svenske regerings beslutning om at give 25 % skatterabat på elcykler? Hvor store er de samfundsmæssige udfordringer, når stadig færre børn cykler? Er den traditionelle cykelsti altid den bedste løsning?

Den Nationale Cykelkonference 2018, der arrangeres i et samarbejde mellem Cyklistforbundet, Vejdirektoratet og årets to værtskommuner København og Frederiksberg og afholdes den 29.-30. maj i København og på Frederiksberg, byder på en række højaktuelle oplæg, debatter og workshop med deltagelse af både udenlandske og danske eksperter og opinionsdannere.

Administrator and programme manager Philippe Crist fra OECDs International Transport Forum åbner konferencen og giver sit blik på potentialer og udfordringer for sund og bæredygtig transport i byer og på landet, der er i nye teknologier. Public health specialist Lucy Saunders fra Transport for London debatterer Londons erfaringer med at arbejde på tværs af sundheds- og transportsektoren. Og den svenske miljøminister Karolina Skog perspektiverer den svenske skatterabat på elcykler.

AFSLUTTES MED CYKELPOLITISK DEBAT PÅ CHRISTIANSBORG
Hvordan skal udviklingen på cykel- og transportområdet se ud i fremtiden? Og hvordan kan forskellige aktører bidrage til mere cykling?

Konferencen afsluttes onsdag kl. 14 med en stor cykelpolitisk debat i Fællessalen på Christiansborg til en cykelpolitisk debat.

Debatten indledes af den svenske miljøminister Karolina Skog (MP) og formanden for Cykelfrämjandet, Lars Strömgren, som fortæller om den nye svenske cykelstrategi og det svenske skattefradrag på 25 % ved køb af el-cykler.

Derefter vil Michael Svane fra Dansk Industri og Bente Sorgenfrey fra FTF give deres bud på, hvordan daglige transportvaner påvirker vores arbejdsliv.

Efter oplæggene vil en bred række af Folketingets transportordførere debattere udviklingen af de politiske tiltag på cykel- og transportområdet: Kim Christiansen (O), Kristian Pihl Lorentzen (V), Andreas Steenberg (B), Rasmus Prehn (A), Karsten Hønge (F) og Henning Hyllested (Ø).

PRESSEN ER VELKOMMEN

Se tid og sted og læs mere om konferencen på Cykelkonferencen.dk

Se det fulde program

Programmet indeholder også introduktion fra Helga Theil Thomsen, planlægningsdirektør, Vejdirektoratet, Klaus Bondan, direktør i Cyklistforbundet, Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgmester, Københavns Kommune og Jørgen Glenthøj, borgmester, Frederiksberg Kommune.

FAKTA: Den Nationale Cykelkonference

  • Den Nationale Cykelkonference er to dages udveksling af viden, erfaringer og inspiration på cykelområdet.
  • Konferencen arrangeres i et samarbejde mellem Cyklistforbundet, Vejdirektoratet og årets to værtskommuner København og Frederiksberg.
  • Konferencen henvender sig til alle faggrupper, der beskæftiger sig med cykelplanlægning og cykelfremme herunder kommunale planlæggere og teknikere inden for sundhed, byplanlægning, børn og unge, vej og trafik mv samt andre med interesse for området.

Kontakt:

Kommunikations- og kampagnechef Jane Kofod tlf.: 2217 5588 email: jak@cyklistforbundet.dk

Direktør Klaus Bondam tlf.: 4070 8365 email: bondam@cyklistforbundet.dk

VEJDIREKTORATET:
Zofia Jagielska, projektleder i Vejdirektoratet, mobil 6193 0499, mail zaj@vd.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/presseinvitation-den-nationale-cykelkonference-2018?releaseId=12896983

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu