ANNONCE

PRM / Principper for at understøtte aktører i fritids- og kulturlivet, som har modtaget tilskud fra udvalgets puljer til arrangementer

27. april 2020 13:52 | Af: Ritzau Info
 

Hvordan sikres det, at foreninger og kultur- og turismeaktører i Guldborgsund Kommune fortsat har mulighed for at tilbyde aktiviteter i kultur- og fritidslivet trods det, at omstændighederne for afvikling af arrangementer i den kommende tid er stærkt begrænsede?

Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

Det spørgsmål blev behandlet på Kultur, Fritid og Bosætningsudvalgets møde onsdag den 22. april 2020. De har opstillet følgende fem principper for håndtering af tilskud givet fra udvalgets puljer til arrangementer, som aflyses eller udskydes som følge af COVID-19.

Principperne besvarer en lang række af de spørgsmål, som aktørerne naturligt har stillet den seneste tid. Og tager også højde for, at der fremover skal kunne søges og opnås tilskud til et levende kultur- og fritidsliv i Guldborgsund Kommune.

“Det er hele udvalget, der står bag disse principper. Vi har drøftet det ned i deltaljen, og det er min klare oplevelse, at hele udvalget er stærkt optaget af, at det både skal være nemt at forstå og agere efter retningslinjerne, og at det samtidigt skal sikres, at vores kultur- og fritidsaktører kommer bedst muligt gennem Covid 19”, udtaler formand for Kultur- Fritids- og Bosætningsudvalget Martin Lohse. “

Det er udvalgets holdning, at de tilskud der er bevilget og udbetalt så vidt muligt skal bruges til de ansøgte formål. Udvalget ser samtidigt frem til at modtage nye ansøgninger, der kan sikre kultur- og fritidsaktiviteter trods de skærpede omstændigheder i 2020.

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalgets fem principper for håndtering af tilskud givet fra udvalgets puljer til arrangementer, som aflyses eller udskydes som følge af COVID-19, er:

 • Aktører der ønsker at afholde samme arrangement, som der er givet tilsagn til, men blot flytter arrangementet til senere på året er automatisk garanteret det bevilgede tilskud. Man beholder det udbetalte tilskud til afviklingen i år.

 • Aktører, der ønsker at afholde samme arrangement, som der er givet tilsagn til, men flytter arrangementet til næste år, er automatisk garanteret det bevilgede tilskud. Man beholder det udbetalte tilskud til afviklingen næste år

 • Aktører der aflyser deres arrangement, men som har haft udgifter, får dækket relevante udgifter inden for det bevilgede beløb ifølge aftale med administrationen. Dokumentation for udgifterne skal sendes til den, der har underskrevet det oprindelige tilsagn.
 • Eksempler:

  Eksempel 1: Du har fået tilskud til dit arrangement, som nu er aflyst. Arrangementet afholdes ikke på et andet tidspunkt. Du har fået udbetalt tilskud på 100.000 kr. Inden aflysningen har du brugt 20.000 kr. af tilskuddet på aktiviteter eller materialer (f.eks. markedsføring), som ikke kan annulleres, og derfor er tabt. Du skal fremsende dokumentation for dine udgifter på de 20.000 kr. til underskriver i det fremsendte tilsagnsbrev samt tilbagebetale de resterende 80.000 kr. af dit oprindelige tilskud. Husk at angive puljens navn ved indbetalingen.

  Eksempel 2: Du har fået tilskud til dit arrangement, som nu er aflyst. Arrangementet afholdes i stedet i 2021. Du beholder det udbetalte tilskud på eksempelvis 100.000 kr. Inden aflysningen har du brugt 20.000 kr. af tilskuddet på aktiviteter eller materialer (f.eks. markedsføring), som ikke kan genbruges ved afviklingen af arrangementet næste år, og er derfor tabt. Du har nu 80.000 kr. tilbage af dit tilskud. Er dine udgifter ved afviklingen i 2021 stadig på 100.000 kr. kan du i god tid før arrangementet fremsende et nyt budget til underskriver i det fremsendte tilsagnsbrev, hvorefter der kan udbetales et ekstra tilskud for de udgifter, som du har haft dobbelt.

 • Aktører, der har fået udbetalt støtte, men aflyser deres arrangement og ønsker at afholde et andet skal sende ny ansøgning, der hurtigst muligt vil blive behandlet af udvalget. Ved godkendelse af det nye arrangement udbetales eller tilbagebetales differencen mellem den oprindelige og den nye bevilling.
 • Aktører, der aflyser og ikke har dokumenterede udgifter skal tilbagebetale tilskuddet, der så kan komme andre initiativer til gode.
 • Kontakt:

  Mere information:

  Martin Lohse
  Formand for Udvalget for kultur, turisme og bosætning
  TLF 25 18 18 13.

  Alex Jørgensen
  Fritidskonsulent
  TLF 25180307
  MAIL aljr@guldborgsund.dk

  Katha Qvist
  Kulturkonsulent
  TLF 25180003
  MAIL kq@guldborgsund.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/principper-for-at-understotte-aktorer-i-fritids–og-kulturlivet-som-har-modtaget-tilskud-fra-udvalgets-puljer-til-arrangementer?releaseId=13592384

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

  ANNONCE

  ANNONCE
  Del din kommentar
  Forsiden lige nu