ANNONCE

PRM / Principper for fortsat genåbning af skolerne skal sikre trivsel og læring for alle elever

29. april 2020 15:41 | Af: Ritzau Info
 

Lærere og pædagogiske medarbejdere arbejder i disse uger benhårdt for at skabe en god hverdag på skolerne for eleverne i 0.-5. klasse. Nu ligger principperne fast for næste skridt i genåbningen af skolerne: Politikerne vil have alle elever tilbage på skolebænken så hurtigt som muligt.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Den 15. april åbnede Furesøs skoler for elever i 0.-5. klasse. Onsdag den 29. april mødtes så Udvalg for skole og ungdomsuddannelse for at drøfte principperne for næste skridt i genåbningen af kommunens skoler og FFOer. Udvalget var især opmærksomme på de ældste elevers trivsel.

“Det er helt afgørende, at vores skoler og FFOer så hurtigt som muligt åbnes op for alle elever, også de ældste. Det påvirker naturligvis vores unge mennesker, at fremtiden lige nu er usikker og hverdagen er vendt helt på hovedet. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at tilbyde dem normalitet, i det omfang det er muligt. Det er derfor vores store håb, at regeringen så hurtigt som muligt lader de ældste elever vende tilbage. Lige så snart vi kan komme i gang med at få eleverne tilbage, vil det også have en stor effekt på deres trivsel”, siger Henrik Poulsen (A), formand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse, “Hvordan det kan lade sig gøre, kræver selvfølgelig flere politiske drøftelser, hvor også skolebestyrelser og medarbejderrepræsentanter skal inddrages”

På skoleområdet muliggør principperne lige nu en fortsat sundhedsforsvarlig genåbning.

“I næste fase af genåbningen af skoler kan endnu flere børn komme tilbage til deres kammerater, lærere og pædagoger – også i FFO2. Det er jeg sikker på, at mange vil sætte pris på. Med principperne har vi truffet en række vigtige valg for at kunne genåbne på en tryg og sikker måde. Mens vi afventer udmeldinger om en næste fase i genåbningen, har det været vigtigt for os, at der også fremadrettet sikres lærere til fjernundervisningen i udskolingen”, siger Susanne Mortensen (C), næstformand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse.

På skoleområdet betyder den gradvise åbning, at man formentlig får brug for at trække på 25-50 medarbejdere fra andre forvaltningsområder og foreninger, fx i FFO-tiden. Skoledagen for 0.-5. klasse udvides med en time, og så kan eleverne i 3.-5. klasse igen komme i FFO2 efter den 10. maj.

Principperne gælder for den fortsatte gradvise og kontrollerede genåbning af Furesø Kommunes skoler og FFO’er, indtil der kommer nye rammer for yderligere genåbning. Udvalget vil følge udviklingen tæt, og vil inddrages løbende i beslutninger om yderligere genåbning.

Principperne for genåbning af skoler og FFO’er kan ses på furesoe.dk/corona

Kontakt:

Henrik Poulsen, formand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse, hpo@furesoe.dk, 7216 5008

Susanne Mortensen, næstformand i Udvalg for skole og ungdomsuddannelse, 5267 5253, smo@furesoe.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/principper-for-fortsat-genabning-af-skolerne-skal-sikre-trivsel-og-laering-for-alle-elever?releaseId=13592545

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu