ANNONCE

PRM / Prisbelønnet chefkonditor: Her er efterårets kagetrends

28. august 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Efteråret og udsigten til en ny sæson af Den Store Bagedyst betyder travlhed hos bageudstyrseksperterne KopK. Chefkonditor forventer øget fokus på små kager bagt af lokale råvarer.

Pressemeddelelse fra KopK of Copenhagen

For mange kageglade danskere er efteråret lig med Den Store Bagedyst og bageeksperimenter i køkkenet. En af de nye trends kan blive små kager. Det forventer Rikke Gryberg, der er chefkonditor og udvikler hos Konditorbageren i Ringsted.

– “Tunge” amerikanske kager som cheesecake og cupcakes, som man nærmest bliver mæt af at spise, har nok set deres storhedstid. Jeg oplever, at kvalitet frem for kvantitet vinder frem i en voldsom fart. Vi er ved at lære, at en lille kage, der måske kun består af en eller to bidder, sagtens kan være en god kage, sigerRikke Gryberg.

Chefkonditoren, der har vundet intet mindre en femten danmarksmesterskaber i konditori, forventer også, at lokale råvarer kommer til at fylde mere.

– Der er mere fokus på, hvor råvarerne kommer fra. Vi vil hellere have kvalitetsingredienser, der ikke har sat et alt for voldsomt klimaaftryk ved at være transporteret langvejsfra, sigerRikke Gryberg.

Den store bagefeber gør danskerne kreative

Den Store Bagedyst har omkring en million seere. Mange af dem bliver inspirerede af at se amatørbagernes forsøg på at imponere dommerne. Det mærker de hos isenkræmmer og webshop, KopK, der blandt andet sælger køkken- og bageudstyr.

– Vi oplever en stor efterspørgsel på mere avanceret bagegrej, som mange ikke ville overveje at bruge for bare ti år siden. Det er en sjov tid, for vi forsøger jo at holde trit med de trends, som deltagerne i Den Store Bagedyst og lignende programmer er med til at starte, når vi bestiller nye ting hjem til sortimentet, siger Jan Krogh, der er direktør hos KopK.

Simpelt udstyr kan gøre dig til mesterbager

Ifølge Rikke Gryberg er der et par redskaber, som amatørbagerne får glæde af, hvis forudsigelsen om de små kagers fremgang holder stik. Hun fremhæver særligt tre typer udstyr, der kan gøre arbejdet med de små kager lettere:

Små udstikkere og små forme er gode at have, hvis man vil lave små ensartede kager, der har en særlig form.

Minipaletknive er et must, da man hurtigt kan komme til at tvære noget ud med sine fingre. Det hjælper både præcisionen og hygiejnen.

Pincetter er også gode at have, når man for eksempel skal tilføje en spiselig blomst eller anden lille lækker detalje. Det er altid frustrerende, hvis man kommer til at tvære noget ud, når man sætter prikken over i’et.

Det er endnu uvist, hvornår den nye sæson af Den Store Bagedyst begynder. Sikkert er det dog, at amatørbagerne kan se frem til inspiration fra endnu et bageprogram. DR optager nemlig “Juniorbagedysten” i september.

Kontakt:

Jan Krogh
Direktør/partner, KopK of Copenhagen
jk@2kshop.dk
(+45) 28 29 84 06

Rikke Gryberg
Chefkonditor, Konditorbageren i Ringsted
(+45) 22 62 72 02

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/prisbelonnet-chefkonditor-her-er-efterarets-kagetrends?releaseId=13598106

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu