ANNONCE

PRM / Prisen som Årets Skolepatrulje går til elever i Hirtshals

4. september 2020 13:01 | Af: Ritzau Info
 

Et stort arbejde med trafiksikkerhed og -tryghed bliver i dag belønnet i Nordjylland.

Pressemeddelelse fra LB Forsikring

Skolepatruljen på SkoleCenter Hirtshals har ydet en særlig indsats og bliver fejret med et festligt frikvarter for hele skolen.

Skolepatruljen har fået at vide, at de får inddraget det store frikvarter til at hjælpe deres færdselskontaktlærer med noget praktisk, men det er bare en dækhistorie. Faktisk bliver de i stedet overrasket med titlen som Årets Skolepatrulje, og det skal markeres med et festligt frikvarter Det sker med et optog gennem Hirtshals, hvor Transportminister Benny Engelbrecht, politi på motorcykler, en veteranlastbil med DJ på ladet, og alle skolepatruljeeleverne deltager.

I år går den nationale hæderstitel “Årets Skolepatrulje 2020” nemlig til på SkoleCenter Hirtshals, som er blevet udvalgt i et stærkt felt af skolepatruljer. Landet over har flere end 2.000 personer indsendt nomineringer af skolepatruljer til at modtaget prisen som Årets Skolepatrulje, men det er altså nordjyderne, som i år løber med titlen.

Fejringen er en belønning for det store arbejde, som eleverne i skolepatruljen hver dag udfører, så trygheden på skolevejen bliver forbedret for andre elever og deres forældre.

– Valget er i år faldet på en skolepatrulje, som ikke alene hjælper de yngste elever over gaden i morgentrafikken, men som også yder en ekstra indsats for skolens fællesskab på tværs af klassetrin. Eleverne er nemlig også læsemakkere for andre elever, og om eftermiddagen hjælper de eleverne over vejen til SFO’en. Det er engagement i særklasse, og det bliver belønnet i år, siger Liv Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Det vækker glæde hos skolelederen i Hirtshals, at de mange børn, som sidste skoleår deltog i skolepatruljen, får en ekstra anerkendelse for det arbejde, de har udført.

– Skolepatruljen i Hirtshals gør hvert år et stort stykke arbejde. De store hjælper de små, og det giver et naturligt kendskab til hinanden. Årgangen står ligeledes for legepatruljen, hvor de igangsætter forskellige aktiviteter for vores elever. Skolepatruljen gives et stort ansvar, og de påtager sig dette ansvar. I år er de blevet Årets Skolepatrulje, og jeg synes, at det er fuldt fortjent, siger Mie Bach, skoleleder på SkoleCenter Hirtshals.

Overraskelse med det hele
Det skal kunne mærkes, at skolepatruljen har vundet prisen som Årets Skolepatrulje, og selvom coronaen kunne risikere at lægge en dæmper på det festlige frikvarter, kan der med de rigtige forholdsregler fortsat afholdes en fejring, der kan huskes. Derfor bliver der blandt andet kørt en isbil ind i skolegården, og der er is nok til alle elever på skolen, som er med til fejringen af skolepatruljen. Netop fordi fællesskabet er i centrum, er det afgørende, at det bliver en fest for hele skolen.

– Som skolepatrulje er man dem, der altid møder i skole lidt før de andre. Dem der står udenfor i regnen eller som fryser ørerne af, når vinteren rammer Danmark. Alle skolepatruljer fortjener en hyldest, og det viser mere end 2.000 nomineringer til Årets Skolepatrulje heldigvis, at der er rigtig mange, der er enige i. I år går prisen til nogle, der har taget opgaven et skridt længere, og de fortjener i den grad at blive fejret, siger Mikkel Klausen, CSR-chef i LB Forsikring og medlem af dommerkomiteen.

En dommerkomité bestående af Rådet for Sikker Trafik, LB Forsikring, politiet, Skole & Forældre, Danske Skoleelever og en repræsentant for landets færdselskontaktlærere har udvalgt SkoleCenter Hirtshals som den landsdækkende vinder blandt de fem regionale vindere, som blev kåret tidligere i år.

Motivering for at SkoleCenter Hirtshals vinder prisen “Årets Skolepatrulje 2020”:
SkoleCenter Hirtshals skolepatrulje vinder titlen som Årets Skolepatrulje 2020 blandt rigtig mange seje kandidater. Skolepatruljernes opgave er først og fremmest at hjælpe børn og forældre sikkert i skole, men på SkoleCenter Hirtshals har eleverne udvidet opgaven i en helt særlig grad. De tager nemlig et ekstraordinært ansvar i forhold til de mindste elevers trivsel, hvilket vidner om et stort socialt overskud og en omsorg, som vi værdsætter i juryen. Skolepatruljen er ikke kun klar om morgenen, men samarbejder med skolens SFO om eftermiddagen, hvor de sørger for at de mindste kommer fra skole til SFO trygt og sikkert. Skolepatruljen engagerer sig både som læsemakkere og legepatrulje, hvor der knyttes relationer på tværs af årgange. Alt sammen noget, der har betydning for om skolen er et rart sted at være. SkoleCenter Hirtshals er årets skolepatrulje 2020, hvor vi anerkender både deres daglige indsats og særlige engagement i de mindste elevers tryghed og sikkerhed.

Fakta:

  • Det er elever fra 6.-9. klasse, som står skolepatrulje.
  • Omkring 20.000 elever er med i landets skolepatruljer.
  • Skolepatruljerne så første gang dagens lys i Danmark i 1949.
  • Det er Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne.

Kontakt:

Jeppe Gudmandsen, Rådet for Sikker Trafik: 28115863

Liv Kofoed-Jensen, Rådet for Sikker Trafik: 25727110

Mikkel Klausen, CSR-chef, LB Forsikring: 24282110.

Mie Bach, skoleleder Skolecenter Hirtshals: 41 93 69 58

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/prisen-som-arets-skolepatrulje-gar-til-elever-i-hirtshals?releaseId=13599323

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu