PRM / Prisstigning på ejerlejligheder i København er blevet mindre

8. juni 2018 10:15 | Af: Ritzau Info
 

De seneste års prisfest på det københavnske marked for ejerlejligheder ser ud til at ebbe ud. Nye nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at priserne i Hovedstaden, der henover de seneste år har været på himmelkurs, er stagneret.

Pressemeddelelse fra Boligsiden.dk

Det er ikke usædvanligt, at priserne på ejerlejligheder i Hovedstaden stiger i maj måned, men nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at priserne i årets femte måned tværtimod er stort set uændret i landsdelen København by. Prisen på en kvadratmeter lejlighed er henover maj steget med mindre end en hundredekroneseddel, og det er væsentligt lavere end i samme periode de foregående år.

“Prisen på ejerlejligheder i København har ikke bevæget sig op på et tidspunkt på året, hvor kurven typisk stiger. Da renten faldt til et historisk lavt niveau i februar 2015, begyndte priserne i København at stige. Nu ser vi, at priskurven flader ud. Det sker blandt andet, fordi priserne er steget så meget, at færre mennesker har råd til at købe, og samtidig er finansieringsreglerne blevet ændret, så det er blevet sværere at låne til lejlighedskøbet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk.

Større udbud presser prisen
De høje priser i København har resulteret i et fald på 15 procent i antallet af ejerlejlighedshandler de første fire måneder af 2018 i forhold til samme periode sidste år.

“Med det faldende antal handler er udbuddet samtidig steget ganske markant. Dels taler priserne til en mindre skare af købere, og dernæst kommer der fortsat mange nye sælgere på markedet, fordi der trods alt stadig er gode chancer for at sælge til en fordelagtig pris. Det skaber en større kamp om køberne,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

“Vi ligger stadig ni procent over niveau i forhold til for et år siden, men mit bud er, at vi ikke vil se samme spring det kommende år.”

København er katalysatoren for ejerlejlighedsmarkedet i Danmark, og selvom priserne stagnerer, lukrerer omegnskommunerne fortsat på de høje priser i Hovedstaden. Priserne stiger nemlig i eksempelvis Køge, Rødovre og Høje Taastrup, men også på Sjællands top, Helsingør Kommune.

Lejlighedspriserne i hele Danmark er i gennemsnit steget med 1,3 procent i maj. I Aarhus, der sammen med Hovedstaden trækker den primære del af ejerlejlighedssalget, følger priserne det samlede landstal, mens de stiger små tre procent i studiebyer som Esbjerg og Aalborg.

Salgspriser for ejerlejligheder maj 2018

Region

Gn.snitlig salgspris pr. kvm.

Ændring siden sidste måned

Årsændring

Hele landet

27.684 kr.

1,3 %

10,1 %

Hovedstaden

37.016 kr.

0,4 %

9,1 %

Midtjylland

22.838 kr.

1,0 %

5,0 %

Nordjylland

17.730 kr.

2,9 %

10,9 %

Sjælland

14.954 kr.

1,7 %

10,6 %

Syddanmark

16.243 kr.

3,3 %

15,9 %

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Øvrige nøgletal:

  • Priserne på villaer og rækkehuse er steget 4,5 procent det seneste år, så en gennemsnitlig kvadratmeter hus nu koster 13.838 kroner. I Region Hovedstaden har prisen for første gang rundet 25.000 kroner.
  • Den gennemsnitlige salgstid på ejerlejligheder i Danmark er for første gang i 2018 under 100 dage.
  • Det er i Region Syddanmark, at prisen på fritidshuse er steget mest den seneste måned. Her er prisen seks procent højere nu end i april.

Kontakt:

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/prisstigning-pa-ejerlejligheder-i-kobenhavn-er-blevet-mindre?releaseId=13014310

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu