ANNONCE

PRM / PRIVAT TIL REDAKTIONEN: PÅ VEGNE AF DIIS – Invitation til lancering af DIIS-rapport om den sikkerhedspolitiske situation i Arktis

3. juni 2020 11:46 | Af: Ritzau Info
 

Hvad betyder de nye sikkerhedspolitiske dynamikker i Arktis for Kongeriget Danmark?

Lancering af DIIS-rapport om den sikkerhedspolitiske situation i Arktis

Mandag den 8. juni 2020 kl. 14.00-15.00

Online via Webex

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

Øget rivalisering mellem Rusland, Kina og USA har ført til nye spændinger i Arktis. Hvordan er denne udvikling blevet modtaget blandt rigsfællesskabets medlemmer? Og hvad har det betydet for de øvrige arktiske stater, institutioner og organisationer med interesse for regionen?

På opdrag fra Udenrigsministeriet har DIIS udarbejdet en uafhængig sikkerhedspolitisk analyse af udviklingen i Arktis, som udkommer den 8. juni 2020. Analysen omhandler den seneste sikkerhedspolitiske udvikling i Arktis og hvilke udfordringer, det stiller Kongeriget Danmark overfor.

Analysen beskriver, hvordan den nye situation udfordrer både rigsfællesskabet som helhed samt Danmark, Grønland og Færøerne separat. Rapporten kommer med en række anbefalinger til, hvordan man bedst håndterer disse udfordringer i de kommende år.

Analysen er udarbejdet af seniorforsker og projektleder Mikkel Runge Olesen sammen med seniorforsker Flemming Splidsboel Hansen, DIIS; seniorforsker Luke Patey, DIIS; militæranalytiker og centerleder Steen Kjærgaard, FAK; lektor Camilla Tenna Nørup Sørensen, FAK; adjunkt Rasmus Leander Nielsen, Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet), postdoc Marc Jacobsen, Cambridge University samt enhedsleder og seniorforsker på DIIS, Cecilie Felicia Stokholm Banke.

DIIS indbyder til webinar om rapporten med forskerne, hvor rapportens konklusioner og anbefalinger vil blive præsenteret. Udenrigsminister Jeppe Kofod, naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Steen Lynge og landsstyremedlem for udenrigsanliggender Jenis av Rana vil deltage i arrangementet.

Program
Kl. 14.00 Velkommen og introduktion

Cecilie Felicia Stokholm Banke, seniorforsker, DIIS

Jeppe Kofod, udenrigsminister

Jenis av Rana, landsstyremedlem for udenrigsanliggender

Steen Lynge, naalakkersuisoq for udenrigsanliggender

Præsentation af rapportens konklusioner og anbefalinger

Mikkel Runge Olesen, seniorforsker, DIIS

Spørgsmål til forskerne

Mikkel Runge Olesen, seniorforsker, DIIS

Steen Kjærgaard, militæranalytiker, FAK

Camilla Tenna Nørup Sørensen, lektor, FAK

Rasmus Leander Nielsen, adjunkt, Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet),

Marc Jacobsen, postdoc, Cambridge University

Moderator: Cecilie Felicia Stokholm Banke, seniorforsker, DIIS

14.55-15.00 Afrunding


Praktisk information

Webinaret faciliteres af Udenrigsministeriet via Webex og vil foregå på dansk.

Deltagelse er gratis, men tilmelding er påkrævet for at deltage. Benyt venligst følgende link https://um.easysignup.com/132/ senest den 5. juni 2020.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/privat-til-redaktionen-pa-vegne-af-diis—invitation-til-lancering-af-diis-rapport-om-den-sikkerhedspolitiske-situation-i-arktis?releaseId=13594455

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu