ANNONCE

PRM / Professionelle spillemænd skal forbedre livskvaliteten under corona-krisen på kommunens plejehjem og bosteder

29. april 2020 09:01 | Af: Ritzau Info
 

Siden den 15. april har en håndfuld musikere spillet gårdkoncerter på plejehjem på tværs af Danmark. Mere end 75 koncerter er det blevet til, og nu melder Fredensborg Kommune sig ind i projektet, hvis opstart blev støttet af TrygFondens Akutpulje.

Pressemeddelelse fra Fredensborg Kommune

I Fredensborg har støtte fra Ensomhedspuljen gjort det muligt at realisere koncerterne. I den kommende tid får beboerne på 6 plejehjem og et bosted i kommunen besøg og glæde af professionelle spillemænd, som skal skabe lysglimt i en svær tid.

Det glæder formand for Social- og Seniorudvalget Hans Nissen:

“Vi er rigtig glade for, at der trods massiv travlhed og mange nye foranstaltninger og retningslinjer på vores plejecentre og bosteder alligevel er overskud til, at vi kan give beboerne nogle oplevelser i hverdagen. Her er der tale om koncerter, der for en stund kan få ensomhed og frygt for corona til at glide i baggrunden. Musikken har en fantastisk evne til at jage bekymringer bort og skabe fællesskabsfølelse – selv på afstand”.

Smil på læberne, guitar på ryggen og håndsprit i tasken
Projektet er startet af musiker Jens Jepsen, som også er projektleder. Han og en håndfuld andre professionelle musikere er allerede i fuld gang med at give koncerter, som giver et smil på læberne og varmer hjerterne hos de ældre, der for tiden føler sig ensomme og isolerede uden fællesaktiviteter og besøg fra familien. Med sig har musikerne deres guitar, den obligatoriske håndsprit og en udførlig plan over, hvor de skal stille op, så de undgår fysisk kontakt med personale og beboere.

Sangene er velkendte, og der synges ivrigt med fra vinduer og altaner, når musikken spiller:

“Den glæde, man kan fornemme fra både beboere og personale, er ægte livsglæde. De lyser simpelthen op, når de lytter og synger med. Det er jo det, musik kan!”, siger Jens Jepsen, der selv skal ud at spille i Fredensborg Kommune.

Hele musikerholdet er glade for, at der er opbakning fra flere kommuner og glæder sig over fortsat at bidrage med det, de gør allerbedst: At spille musik. Og noget tyder på, at koncerterne er kommet for at blive. Senest har kulturminister Joy Mogensen været med ude for at opleve, hvordan spillemændene giver corona-krisen en anderledes og positiv melodi.

Kontakt:

Udvalgsformand Hans Nissen (A) tlf. 50 83 63 45
Katharina V. L. Nielsen, Center for Kultur, Fritid og Sundhed, mail katn@fredensborg.dk
Jens Jepsen, projektleder, mail jens@musikvinkel.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/professionelle-spillemaend-skal-forbedre-livskvaliteten-under-corona-krisen-pa-kommunens-plejehjem-og-bosteder?releaseId=13592498

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu