ANNONCE

PRM / PROMINENT PROFESSOR I ALDRING OG DEMOGRRAFI FÅR BEVILLING OG BARNEBARN SAMME DAG

9. juni 2020 10:01 | Af: Ritzau Info
 

James Vaupel er international ledende inden for forskning i aldring og demografi. Trods mange store oplevelser i livet vil d. 29. maj 2020 altid være en af de helt store dage.

Pressemeddelelse fra Syddansk Universitet

Det er gode tider for James Vaupel, Chair ved Danish Institute for Advanced Study (DIAS) og professor ved Interdisciplinary Centre on Population Dynamics (CPop).

Med hans egne ord: “Det har været noget af en uge, med et barnebarn, en bevilling og en artikel om covid-19 forestående i PNAS.” Barnebarnet refererer til fødslen af Vaupels femte barnebarn, bevillingen er fra ROCKWOOL Fonden til analyse af ekstra dødsfald efter covid-19 og politikker på håndteringen. Sidst, men ikke mindst, er artiklen i PNAS, magasinet for aktiviteter for det nationale akademi for videnskaber i USA.

Bofællesskab har alvorlig indflydelse på spredningen af covid-19

Artiklen “National age and co-residence patterns shape covid-19 vulnerability” er baseret på afstemning af data fra 81 lande, hvor aldring og bofællesskab vurderes til at have formet sårbarheden for landes befolkninger i forhold til udbrud af covid-19.

Artiklen er skrevet af direktør Albert Esteve, Dr. Iñaki Permanyer, Dr. Diederick Boertien fra Center for demografiske studier i Barcelona and Vaupel selv. Det er indtil videre et fortryk, men er modtaget godt af forskningsmiljøerne.

Artiklen konkluderer at mønstre for bofællesskab har alvorlig indflydelse på spredningen af covid-19, fordi de fleste smittes fra andre i husholdningen. Studiet analyserer virkningen af covid-19-relaterede dødsfald og variationen mellem lande, hvor mange unge og ældre bor alene eller sammen med andre.

Et barnebarn og en bevilling

I april modtog professor James Vaupel en prestigefyldt bevilling på 18,6 millioner danske kroner fra Det Europæiske Forskningsråd med henblik på et nyt forskningsprojekt om ulighed i levetid og konsekvenserne for pensionssystemerne.

D. 29. maj modtog James Vaupel og forskningsholdet fra CPop endnu en bevilling. Denne gang fra ROCKWOOL Fonden til projektet “Excess deaths and life-years lost due to the Covid-19 pandemic in Denmark”. Projektet her vil fortsætte forskningen fra artiklen i PNAS.

D. 29 maj var samtidig, for James Vaupel og hans familie, en livsbekræftende dag, da hans barnebarn så dagens lys. Et barnebarn og en bevilling inden for mindre end en time.

Fakta: Professor James Vaupel er internationalt førende inden for forskning i aldring og demografi. Han har bidraget med vigtige resultater i forhold til at forstå formbarheden af aldring og fremrykning af grænser inden for overlevelse. James Vaupel er grundlægger af Max Planck Instituttet for Demografisk Forskning i Rostock og the Interdisciplinary Centre on Population Dynamics på Syddansk Universitet i Odense, hvor han er professor i sundhedsvidenskab, naturvidenskab og samfundsvidenskab.

Kontakt:

Marie E. Dam, Kommunikationsansvarlig
Danish Institute for Advanced Study, Syddansk Universitet
maed@dias.sdu.dk
+45 5219 8562

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/prominent-professor-i-aldring-og-demogrrafi-far-bevilling-og-barnebarn-samme-dag?releaseId=13594797

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu