ANNONCE

PRM / Provokunstneren gør op med sin livsløgn: Hornsleth udstiller smukke landskaber

10. juni 2020 10:30 | Af: Ritzau Info
 

Når Strayfield Gallery genåbner 11. juni, er hidsige udstillinger om hjemløse og sex droppet. I stedet mødes modsætninger, når Kristian von Hornsleth præsenterer de gamle dyder med landskabsmaleren Ulrik Hoff.

Pressemeddelelse fra Kristian von Hornsleth

Konceptkunstneren og entreprenøren Kristian von Hornsleth har flere gange gjort sig notorisk bemærket ved at købe afrikanske landsbyer eller udstille hjemløse i glasbure som bidende kommentarer til et fordærvet samfund. Nu har provokunstneren fået nok af at provokere og resignerer til en større, eviggyldig sandhed.

– Måske har jeg altid været lidt et dumt svin, men vi kan alle blive klogere. Den ro der har været under corona-karantænen, den frihed fra rotteræset og kapitalismen, den har virkelig fået mig til at gentænke mine konstante provokationer og se på den store konstant, naturen, med andre øjne. Derfor var det oplagt at sætte en udstilling op med en af Danmarks ældste og dygtigste nulevende landskabsmalere, Ulrik Hoff, fortæller Kristian von Hornsleth.

Udstillingen finder ifølge Hornsleth sin aktualitet og sit nærvær i præsentationen af de klassiske dyder, som landskabsmalerierne indgiver. Og ud over sit malertalent gennem syv årtier, præsenterer Kristian von Hornsleth også Ulrik Hoff af en anden, og mere personlig, årsag.

Landskaber minder os om egen dødelighed

Ovenpå en pandemi og en verden, der er blevet nulstillet, er Kristian von Hornsleth efter eget udsagn blevet klogere. I stedet for jagten på det nye, er det længslen efter en mere uskyldsren tid, før verden gik af lave, som Hornsleth søger.

– Ulrik boede i nærheden af mig som dreng, han er en del af barndommen og mit liv, og på den måde ser jeg ham som et symbol på en tid før hele lortet brændte sammen. Når jeg nu også ser hans kunst med nye post-corona briller, så symboliserer det også en opblomstring og en længsel efter noget, som tiden mangler, siger Kristian von Hornsleth.

Ulrik Hoff er til trods for sine 82 år og klassiske kunstdannelse selv begejstret for at blive præsenteret af den unge og anderledes kunstner, som Hornsleth ifølge ham er. Også selvom deres verdenssyn nok rager hver deres vej.

– Hans kunst er interessant, anderledes, og appellerer til de unge, så jeg er meget glad og stolt over, at han har fået øjnene op for de værker, som jeg præsterer, også selvom vi nok inspireres fra hver vores kant, siger Ulrik Hoff.

– Min skabelse kommer hvor Gud fører min hånd, eller som i historien om Jakob der tager livtag med Englen og selve eksistensen, i jagten på velsignelse og mening. Derfor vil jeg gerne ramme den målgruppe, som Kristian præsenterer for mig. Den ældre generation, min egen generation, interesserer mig ikke; jeg vil langt hellere nå de unge, dem med livet foran sig og røre ved dem og skabe resonans i deres oplevelser, uden leflen.

Kunst for alle – også Mette Frederiksen

Udstillingen indeholder en stor samling aldrig set før malerier af Ulrik Hoff, og med en startpris på 5.000 kroner er det relativt set et billigt sted at starte en ægte kunstsamling. Medmindre man er statsminister, for så er det gratis.

– Mette har håndteret den her øjenåbnende krise så fremragende, at det vil vi gerne honorere. Så Statsministeren er indbudt til udstillingen og kan vælge et valgfrit maleri, enten til privaten, ministeriet, eller som donation til velgørenhed. Et landskabsbillede til klimakæmperen er en god reminder om, hvad vi slås for, siger Kristian von Hornsleth

Hornsleth er kurator og præsenterer den nye udstilling på Strayfield Gallery, hvor Ulrik Hoff også deltager til ferniseringen torsdag 11. juni 2020 kl. 15 – 18 og fremviser 50 helt nye malerier.

Kontakt:

Anders Munk Ebbesen
Gallery Manager, Strayfield Gallery
(+45) 29 74 57 50
info@strayfieldgallery.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/provokunstneren-gor-op-med-sin-livslogn-hornsleth-udstiller-smukke-landskaber?releaseId=13594889

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu