PRM / Rapport: Valg er studieby er afgørende for studerendes økonomi

1. juli 2019 07:00 | Af: Ritzau Info
 
Del:

Den 5. juli er der ansøgningsfrist for videregående uddannelser, men det er ikke kun valget af studiet, som er afgørende for de unges fremtid. Valget af studieby spiller også en væsentlig rolle for de unge – særligt hvad angår deres økonomi under og efter uddannelsen.

Pressemeddelelse fra Akutbolig.dk

Akutbolig.dk har netop udgivet sin årlige undersøgelse af kvadratmeterpriserne på lejeboliger i alle landets studiebyer. Endvidere er der beregnet, hvor stor en årlig besparelse der kan være ved at søge studie i en anden by end København. Så snart valget falder på en anden studieby end København, har studerende allerede givet sig selv en årlig besparelse på 13.100 kroner. Den årlige besparelse kan dog løbe helt op i 45.800 kroner såfremt de studerende vælger at slå sig ned i Danmarks billigste studieby.

Se undersøgelsen her

Store besparelser i vente

Det kan hurtigt betale sig at søge mod andre byer end København, når der skal vælges studie. Når det drejer sig om de mere gængse uddannelser er der nemlig rig mulighed for at forfølge studiedrømmen i de mindre byer.

Drømmer du eksempelvis om at blive sygeplejerske, har du mulighed for at studere i mere end 20 forskellige byer. Heraf er den billigste Thisted, hvor der årligt kan spares op til 43.400 kroner sammenlignet med København. Ønskes det derimod at bosætte sig i en af de lidt større, men stadig billige, byer, kan studerende søge mod Aalborg og Esbjerg, hvor der årligt kan hentes mellem 32.800 og 35.300 kroner hjem i besparelser. Dette kan med en studietid på 3,5 år, som det tager at læse til sygeplejerske, løbe op i en besparelse på lige knap 125.000 kroner, i modsætning til hvis valget var faldet på København.

Flere fordele ved at studere i mindre byer

Særligt som studerende i København, kan det være vanskeligt at få økonomien til at løbe rundt, hvis ikke man enten har et job sideløbende med studiet eller tager et studielån. Fordelene kan derfor hurtigt blive mange, hvis man vælger at flytte til en af de mindre studiebyer. Dette giver ofte plads til at forsøde studielivet lidt ekstra med rejser eller andre fornøjelser.

“En lavere månedlig husleje giver mere luft i budgettet og kan betyde, at de studerende ikke er tvunget til at tage et studiejob, og derfor kan have mere tid og overskud til studiet og andre interesser,” siger Daniel Juhl, adm. direktør for Akutbolig.dk

Overvejelserne om at vælge mindre og billigere studiebyer kan derfor have en afgørende betydning for den studerendes trivsel, og endda være medvirkende til en mindre stresset hverdag.

Om undersøgelsen

Akutbolig.dk har undersøgt huslejen på boliger i de danske studiebyer og beregnet hvor store besparelser, der er ved at vælge at bosætte sig i en anden by end København. Undersøgelsen er baseret på data om 13.280 lejeboliger i studiebyerne, der har været annonceret ledige i løbet af seneste fire måneder eller i samme periode sidste år.

Se hele undersøgelsen her

Kontakt:

Daniel Juhl
Adm. direktør, Akutbolig.dk
daniel@kodyl.com / + 45 22 68 22 48

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/rapport-valg-er-studieby-er-afgorende-for-studerendes-okonomi?releaseId=13575969

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu