ANNONCE

PRM / Realdania og Lokale og Anlægsfonden giver støtte til nyt grønt byrum på Østerbro

6. februar 2020 11:25 | Af: Ritzau Info
 

Et nyt grønt byrum med plads til sport, leg og fællesskab på tværs af alle aldre. Det bliver nu til virkelighed på Østerbro i Nykøbing. Foreningen Realdania og Lokale og Anlægsfonden har netop sagt ja til at støtte projektet.

Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune har gennem de sidste år gennemført en stor bydelsudvikling på Østerbro. En udvikling, der blandt andet har givet området en ny skov og en ny folkepark. Men det er slet ikke slut. Det største projekt i området har nemlig nu fået støtte fra puljen “Fælles Rum”, som er en pulje under Realdania og Lokale og Anlægsfonden (LOA). Formålet er at bidrage til større sammenhængskraft og social balance i byerne på tværs af boligkvarter, økonomi og social baggrund.

– Vi er simpelthen så glade. Det er det her projekt, som binder resten af vores indsatser sammen og skaber en sammenhængende bydel med masser af liv. Jeg er meget taknemmelig over, at vi nu får de her midler af Realdania og LOA, som heldigvis har set samme potentiale som os, så projektet nu kan blive til virkelighed, siger udvalgsformand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen.

Projektet har fået navnet “Friheden”, og bliver en stort grønt område med plads til en masse aktiviteter, leg og sport. Placeringen bliver mellem Lindeskovskolen og den nuværende hundepark, som bevares i sin nuværende form. Guldborgsund Kommune har fået tilsagn om at modtage op til fem millioner kroner, mens kommunen selv skal finansiere samme beløb.

– I bydelsudviklingen har det været helt centralt at udnytte områdets beliggenhed. Området er tæt på skov og vand, og derfor har vi arbejdet for at bringe området tættere på den smukke natur, og ikke mindst få naturen tættere på. Vi har givet området kaldenavnet “Nykøbings Grønne Hjørne”, og det bliver det nu i endnu højere grad gennem det her projekt. Nu får det et meget stort løft mod målet om at blive hele byens grønne åndehul, siger udvalgsformanden.

Der ligger en lang proces bag at projektet nu er nået dertil, hvor det er. Østerbroborgere, foreninger, skole, bibliotek og Orupgaard gods har spillet en central rolle for byrummets udvikling. Alle har de bidraget med ønsker, idéer og muligheder for området på workshops og møder.

– Der er virkelig mange mennesker, der har bidraget til, at vi står, hvor vi står i dag. Det er så dejligt at se, hvad vi kan løfte, når vi løfter sammen. Vi har også flere foreninger, der meget gerne vil bruge området, blandt andet Ældresagen, Nykøbing F Bokseklub og rollespilsforeningen ROG, siger Peter Bring-Larsen.

Hvordan Friheden præcist ender med at se ud, skal der nu arbejdes på, og så er det planen, at Friheden begynder at tage form fra midten af 2022.

Kontakt:

For yderligere information kontakt:

Udvalgsformand Peter Bring-Larsen 25 18 00 02

Kommunikationskonsulent Stine Melissa Jensen 25 18 04 90

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/realdania-og-lokale-og-anlaegsfonden-giver-stotte-til-nyt-gront-byrum-pa-osterbro?releaseId=13587671

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu