ANNONCE

PRM / Red Barnet gennemfører den første kontantløse humanitære landsindsamling

30. august 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Når Red Barnets indsamlere på søndag d. 6. september går på gaden, kan danskerne nøjes med at hive mobiltelefonen frem, når de åbner døren. Organisationen har i år gentænkt landsindsamlingen og valgt at gøre den kontantløs på grund af corona. Indsamlernes indsats falder på et tørt sted, da corona-pandemien gør, at verdens sårbare børn er mere udsatte end tidligere.

Pressemeddelelse fra Red Barnet

Et papskilt, en QR-kode, et MobilePay-nummer, en sms-kode og godt med håndsprit. Det er en del af opskriften på Red Barnets landsindsamling i år, som støtter arbejdet for verdens mest udsatte og sårbare børn.

– Coronapandemien har gjort, at vi er nødt til at tænke nyt, når det kommer til vores landsindsamling i år, og derfor har vi gjort den kontantløs. Det betyder, at indsamlingen bliver den nemmeste for vores indsamlere nogensinde. Og samtidig er landsindsamlingen vanvittig vigtig, fordi corona-krisen rammer verdens udsatte børn særligt hårdt. De betaler den højeste pris for følgevirkningerne af pandemien, siger generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun henviser til, at en undersøgelse fra FN forudser, at op mod 6.000 børn under fem år er i risiko for at dø om dagen som følge af corona. Det hænger blandt andet sammen med, at livsvigtige vaccinationsprogrammer er sat i stå, og sundhedssystemerne er presset til det yderste, hvilket har konsekvenser for blandt andet fødende kvinder.

Online indsamlinger gør det muligt at følge med undervejs
MobilePay er med fire millioner danske brugere ikke længere en metode, som er fremmed for de fleste danskere, og derfor er det muligt at gennemføre den kontantløse indsamling.

– Vi skal passe på hinanden, og derfor er det i år ikke kontanterne, men mobiltelefonen der skal findes frem, når vores indsamlere ringer på døren. Mange mennesker er efterhånden vant til at betale via sms eller MobilePay, og derfor kan vi gennemføre vores landsindsamling og samtidig overholde corona-retningslinjerne, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

– Jeg håber, at rigtig mange vil tilmelde sig landsindsamlingen i år. For selvom metoden er ny, så er en ting, som det plejer: Jo flere indsamlere vi er på gaden, jo flere børn kan vi hjælpe, siger Johanne Schmidt-Nielsen, som selv skal gå en indsamlingsrute på dagen.

Den kontantløse indsamling gør også, at det er muligt for Red Barnet at opdatere indsamlerne på, hvordan det går med indsamlingen undervejs på ruten. Helt konkret kan indsamlerne løbende modtage sms-opdateringer på, hvor meget de har samlet ind.

Der er også nye indsamlingsmetoder klar til de danskere, som ikke har mulighed for at snøre skoene den 6. september. I år har Red Barnet gjort en ekstra stor indsats for, at man også kan gennemføre egne online-indsamlinger f.eks. på arbejdspladsen eller med vennegruppen hjemme fra sofaen.

Det er stadig muligt at melde sig som indsamler til Red Barnets landsindsamling. En rute tager to til tre timer at gå. På https://tilmeld.redbarnet.dk/ kan man selv vælge sin rute.

Kontakt:

Chef for kommunikation og politik Janne Tynell tlf.: 2938 7217 email: jaty@redbarnet.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/red-barnet-gennemforer-den-forste-kontantlose-humanitaere-landsindsamling?releaseId=13598892

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu