PRM / Red dit barn fra allergifælden

29. november 2018 08:37 | Af: Ritzau Info
 

Hvis dit barn ikke skal have livslang allergi, skal du sætte ind så tidligt som muligt. Hudallergi forsvinder nemlig ikke igen, men er noget dit barn skal døje med resten af livet, når først det er kommet. Læs med her og få de bedste forebyggende råd fra eksperten Lene Stiil fra AllergyCertified, så du kan beskytte dit barn.

Pressemeddelelse fra Startpakke.com

Hvert år bliver omkring 10.000 danskere ramt af kontaktallergi – også kaldet hudallergi. Kontaktallergi rammer alle, både små børn, teenagere, mænd og kvinder. Desværre ses der en stigende tendens af hudallergi hos børn. Det skyldes både at produktmarkedet snyder os til at tro, at nogle produkter er gode for os, selvom de er fyldt med blandt andet parfume. Derudover er vi alle også begyndt at bruge flere og flere produkter.

Problematikken ved kontaktallergi er, at hvis du først har fået kontaktallergi, så varer den hele livet. Derudover vil du have større risiko for at udvikle andre former for kontaktallergi, når du allerede har en form for kontaktallergi.

Du skal derfor være ekstra opmærksom, når du køber produkter til dit barn. For selvom der står, at produktet både er økologisk og allergivenligt så er det ingen garanti for dit barns sarte hud.

Lene Stiil fra AllergyCertified, er en af dem der prøver at gøre vores hverdag så hudvenlig som muligt. Hun udtaler: “Vi ved, at folk stadig tror, at naturligt er bedre end syntetisk. Det er ikke rigtigt. Vi ved, at folk stadig tror, at der findes naturlige parfumer, der ikke er allergene [allergifremkaldende]. Det er ikke rigtigt. Vi ved, at folk stadig tror, at rinse off (shampoo mm.) er harmløse, netop fordi de renses af huden hurtigt. Det er ikke rigtigt.”

Stol ikke blindt på produkterne

Som forbruger har vi hørt så meget godt omkring blandt andet økologiske produkter. Dermed tænker vi at de er gode for vores krop, desværre er økologi ikke ens betydende med at der fx ikke må være parfume i. Dermed kan en lækker økologisk creme være med til at skabe kontaktallergi på længere sigt. Hvis du som forbruger vil være sikker på at produktet er testet og dermed er hudvenligt, så skal du se efter allergimærkningerne.

Nogle firmaer snyder os også til at tro, at vi med deres produkt passer godt på vores hud, som ved at bruge udtryk som allergivenlig, allergenfri eller allergenkontrolleret parfume. Dette findes ikke, men får os som forbrugere til at stole på at produktet og at producenten vil os det bedste.

“Vi kan alle være med til at stille spørgsmålstegn ved de claims de forskellige brands kommer med, når de sælger deres produkter. For eksempel et udtryk som ‘Uden parabener’. Hvad betyder det? Ja, det betyder, at produktet ikke er blevet konserveret med parabener. Men hvilke konserveringsmidler er der så brugt? Og hvad er der ellers i produktet? Det siger udtrykket ‘Uden parabener’ intet om, men vildleder gerne forbrugere til at tænkte ‘så er jeg home free’.”fortæller Lene Stiil. Med spørgsmål som dette vil producenterne blive mere tvunget til at skrive, hvad der er i deres produkter. På denne måde vil vi som forbrugere bedre kunne vælge de ting fra, som på længere sigt kan give dig kontaktallergi.

Drop de smarte produkter til dit barn

Fra din baby bliver født, kan du købe forskellige sæber, cremer og meget andet, som virker som et must have på puslebordet og på badeværelset. Men dette er slet ikke nødvendigt til en baby. Her skal det være så skånsomt som muligt og din baby har ikke brug for sæbe medmindre din baby næsten har taget et bad i gylp. Badet til din baby bør primært kun indeholde vand og nogle dråber god babyolie.

Pas på din egen og dit barns hud – den skal holde hele livet og et liv med allergi er ikke til at spøge med. Få alle Lene Stiils råd her.

Fakta om mærkninger på produkter:

Mange tror desværre at mærker som Svanemærket og EU-blomsten er en garanti mod allergifremkaldende stoffer, men disse mærker fortæller kun om produktet er godt mod miljøet. Gå gerne efter produkter, der både er mærket med de miljøvenlige mærker, men især allergimærkninger.

  • Svanemærket: miljømærkning. Kan stadig indeholde parfume.
  • EU-blomsten: miljømærkning. Kan stadig indeholde parfume.
  • Ecocert: økologisk-mærkning. Kan stadig indeholde parfume.
  • Den blå krans: allergimærkning. Indeholder ikke parfume.
  • AllergiCertified: allergimærkning. Indeholder ikke parfume.

Kontakt:

anette@startpakke.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/red-dit-barn-fra-allergifaelden?releaseId=13564727

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu