PRM / Regeringen glemmer socialpsykiatrien i nyt udspil

21. september 2018 13:42 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) er tilfreds med, at regeringen nu endelig kommer psykiatriudspil, men hun kritiserer, at regeringen glemmer socialpsykiatrien.

– Jeg synes, der er flere gode takter i udspillet. Det gælder ikke mindst styrkelsen af retspsykiatrien og etableringen af nye højintensive pladser i den regionale psykiatri. Dem er der hårdt brug for oven på mange års fald i antallet af sengepladser, siger Mia Nyegaard.

Hun er til gengæld utilfreds med, at regeringen ikke prioriterer socialpsykiatrien godt nok:

– Jeg synes ikke, man kan se afspejlet i udspillet, hvem der faktisk løser langt størstedelen af opgaven i takt med, at antallet af sengepladser i den regionale psykiatri er faldet støt, og antallet af foranstaltningsdømte er steget markant. Et af vores største problemer er, at borgerne kommer ud fra de psykiatriske afdelinger, før de er klar til det. Det siger lægerne og sygeplejerskerne selv meget klart og utvetydigt. Det betyder, at vi hjælper flere og flere borgere i kommunerne, og at borgerne har større støttebehov. Det skal vi gøre for de samme budgetter. Det kræver mere end 4-årlige puljer at imødekomme behovet, siger Mia Nyegaard.

Kontakt:

Petter Åttingsberg, 24448523

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/regeringen-glemmer-socialpsykiatrien-i-nyt-udspil?releaseId=13560988

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu