ANNONCE

PRM / Regeringen klar med mere hjælp til danske arbejdspladser

12. marts 2020 17:22 | Af: Ritzau Info
 

Udbruddet af corona-virus i Danmark trækker meget alvorlige spor i dansk erhvervsliv og på danske arbejdspladser landet over.

Pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet

Derfor præsenterer regeringen nu en række initiativer, der skal holde hånden under danske arbejdspladser.

De nye initiativer er:

Frigivelse af kapitalbuffer
Siden finanskrisen har bankerne sat penge til side i den kontracykliske kapitalbuffer. Formålet med bufferen er, at den opbygges i gode økonomiske tider, så pengene kan frigives, når konjunkturerne vender.
Ved at frigive bufferen bliver penge- og realkreditinstitutters udlånskapacitet samlet set øget med over 200 mia. kr (ved en gennemsnitlig risikovægt på 75 pct. for sektorens udlån).
Den ekstra kapital skal bruges til at holde hånden under virksomheder og arbejdspladser – ikke til at udbetale udbytter eller ekstra store bonusser. Erhvervsministeren har pr. dags dato sat satsen til nul og dermed frigivet hele bufferen.

To nye garantiordninger
Staten stiller garanti på 70 pct. af nye lån til sunde virksomheder, der har mistet mindst halvdelen af deres omsætning på grund af corona-virussen.
Konkret med en garanti, der baner vejen for for 4,8 mia. kroner i lån til de små og mellemstore virksomheder. Og en garanti på 2,7 mia. kr. i udlån til større virksomheder.

Bedre refusion til arbejdsgivere og mere fleksibel arbejdsfordeling
Der lægges op til, at sygedagpengesystemets såkaldte arbejdsgiverperiode suspenderes, så der er refusion fra dag ét, når medarbejderen er syg af corona-virus eller er i karantæne.
Ordningen med arbejdsfordeling bliver samtidig mere fleksibel. Dermed kan virksomheder sætte medarbejdere ned i tid i en midlertidig periode, og medarbejderne så kan få supplerende dagpenge.

Journalister kan kontakte Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07 for mere information.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/regeringen-klar-med-mere-hjaelp-til-danske-arbejdspladser?releaseId=13589921

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu