PRM / Regeringen nedsætter TeknologipagtRåd

19. april 2018 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Regeringen har udpeget 13 medlemmer til TeknologipagtRådet med Net-companys CEO, André Rogaczewski, som formand. Rådet skal stå i spid-sen for Teknologipagtens arbejde med at få flere danskere til at arbejde og uddanne sig inden for digitale og tekniske fag.

Pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet

Danmark og danske virksomheder efterspørger i stigende grad ansatte, der har tekniske og digitale færdigheder. Lidt over hvert 4. nye job, der slås op i den private sektor, kræver kompetencer inden for STEM (tekno-logi, IT, naturvidenskab og matematik), og andelen er stigende, viser en ny analyse fra Højbjerre, Brauer og Schultz.

For at matche den efterspørgsel har regeringen igangsat en Teknologi-pagt, som skal spore flere danskere ind på tekniske og digitale uddannel-ser, efteruddannelser og job. Til at stå i spidsen for Teknologipagten har regeringen nedsat et TeknologipagtRåd, hvor der nu er udpeget 13 med-lemmer med CEO i Netcompany, André Rogaczewski, som formand.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:
“Vi har i Danmark brug for at gå nye veje, lave nye partnerskaber og i langt højere grad involvere erhvervslivet, hvis vi skal lykkedes med at skabe kompetencer til fremtidens vækst. Derfor lancerer regeringen Tek-nologipagten, som skal få flere danskere til at tilegne sig tekniske og digitale kompetencer. Det skal styrke forudsætningerne for at udvikle og anvende de nye teknologier og skabe den innovation, der skal fastholde og skabe nye job i Danmark, og øge væksten”

Formand for TeknologipagtRådet, André Rogaczewski:
“Danmark står over for en stor og vigtig opgave med at fremme tekniske og digitale kompetencer i befolkningen – det er samtidig forudsætningen for, at erhvervslivet kan skabe ny vækst nu og i en digital fremtid. Her må private og offentlige aktører arbejde sammen i nye partnerskaber og inspirere hinanden, hvis kompetenceløftet skal lykkes. Derfor er Teknologipagten et helt afgørende initiativ, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for arbejdet fremover.”

Teknologipagten starter formelt op ved et arrangement i Experimentarium tirsdag den 24. april 2018, hvor det nærmere indhold og projekter i pagten vil blive præsenteret.

Medlemmer af TeknologipagtRådet:

André Rogaczewski, CEO i Netcompany (formand)
Søren Gaard, erhvervsøkonomisk direktør i Erhvervsministeriet (næst-formand)
Kim Graugaard, vicedirektør i DI
Lauritz Rønn, vicedirektør i Dansk Erhverv
Claus Jensen, formand for CO-Industri og Dansk Metal
Thomas Damkjær Pedersen, formand i IDA
Steen Nielsen, Bestyrelsesformand i JENSEN Denmark A/S
Jørgen Jakobsen, Nordic Director i DXC Technology
Pia Appel Møller, Group Vice President HR i Haldor Topsøe
Nanna Seidelin, direktør i Naturvidenskabernes Hus
Mads Tofte, rektor for IT-Universitetet
Christian Mathiasen, rektor for Erhvervsakademi Aarhus.
Erik Knudsen, rektor for University College Lillebælt og formand for Astra
Hanne Shapiro, stifter og ejer af Shapiro Future.

Desuden indgår repræsentanter fra Uddannelses- og forskningsministeri-et, Undervisningsministeriet, og Beskæftigelsesministeriet på afdelingschefniveau som tilforordnede i TeknologipagtRådet.

For yderligere kontakt:
Rasmus Holm Thomsen, ledende presserådgiver i Erhvervsministeriet:
91 39 94 55 / rht@em.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/regeringen-nedsaetter-teknologipagtrad?releaseId=12679944

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu