ANNONCE

PRM / Regeringen vil udvide adgang til hjælpepakker for at øge tryghed

24. oktober 2020 13:03 | Af: Ritzau Info
 

Danmark er ramt af en ny bølge af coronavirus. Regeringen har skærpet restriktionerne, men hjælpen skal følge med i form af udvidet adgang til kompensation. Formålet er at få Danmark så trygt igennem krisen som muligt.

Pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet

Danmark har klaret sig bedre igennem krisen end andre lande, men smittetallet stiger, og usikkerheden – også om økonomien – er fortsat stor. I forlængelse af de nye restriktioner udvides mulighederne for økonomisk hjælp, så virksomheder, der bliver påvirket af de nye tiltag, nu får bedre mulighed for kompensation.

Konkret lægges der op til, at både selvstændige og virksomheder får adgang til kompensation via de eksisterende kompensationsordninger for selvstændige og faste omkostninger, hvis de oplever en tilstrækkeligt stor omsætningsnedgang i forbindelse med det skærpede forsamlingsforbud samt forbuddet mod at sælge alkohol efter kl. 22.

Samtidig foreslår regeringen, at det også omfatter direkte leverandører med cvr-nr. til arrangementer, der aflyses med henvisning til det skærpede forsamlingsforbud.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger:

“Vi havde alle håbet, at vi ikke behøvede at indføre nye restriktioner, men vi må tage fat nu, så smitten ikke løber løbsk. Det er hårdt nu, men en klog investering. Vi skal for alt i verden undgå at ende med de omfattende nedlukninger, mange af vores nabolande er blevet tvunget til at indføre. Vi skal stå det igennem sammen og huske, at vi trods alt stadig gerne må gå på restaurant, tage på hotel, se en film i biografen eller holde en konference. For de erhvervsdrivende har brug for vi kommer, så der også er en dag på den anden side af corona. Meldingen herfra er også klart, at når restriktionerne forlænges, så gør hjælpen det også. Derfor har jeg indkaldt partierne til forhandlinger om at udvide hjælpen allerede i dag.”

Overblik over hjælp til dansk erhvervsliv

Nedenfor fremgår et overblik over de vedtagne kompensations- og garantiordninger, der knytter sig til én eller flere af følgende COVID-19-relaterede restriktioner:

  • Forbud mod at holde åbent, herunder begrænsninger på åbningstiden
  • Forsamlingsforbud for hhv. private arrangementer og arrangementer med offentlig adgang
  • Grænserestriktioner
  • Udenrigsministeriets rejsevejledning

Kompensationsordningerne er i vidt omfang spejlet i tilsvarende ordninger for aktører og institutioner på kulturområdet.

Kompensation for faste omkostninger

For at være omfattet af kompensationsordningen for faste omkostninger skal virksomheden kunne dokumentere en omsætningsnedgang på mindst 35 pct.

Virksomheder kan desuden ansøge om kompensation for en del af sine faste omkostninger via light-ordningen, hvor der ikke er krav om revisorerklæring.

Kompensation for selvstændige mv.

For at være omfattet af kompensationsordningen for selvstændige mv. skal virksomheden kunne dokumentere en omsætningsnedgang på mindst 30 pct.

Derudover er det muligt at søge den generelle ordning for selvstændige for juli og august. Ligeledes kan sæsonafhængige selvstændige stadig søge om kompensation.

Arrangørordning

For at være omfattet af arrangørordningen, skal arrangementer med mindst 350 deltagere og adgang for offentligheden være aflyst, udskudt eller væsentligt ændret. Der gælder desuden specifikke regler, der sikrer, at kun tidligere udmeldte eller fast tilbagevendende arrangementer kan opnå kompensation.

Lønkompensation til tvangslukkede virksomheder

For at være omfattet af lønkompensationsordningen skal virksomheden have forbud mod at holde åbent.

Låne- og garantiordninger

For at være omfattet af låne- og garantiordningerne skal virksomheden kunne dokumentere en omsætningsnedgang på mindst 30 pct. over en periode på minimum 14 dage.

Der eksisterer forskellige låne- og garantiordninger i både Vækstfonden og EKF målrettet hhv. små- og mellemstore virksomheder samt store virksomheder.

Rejsegarantiordning

Pakkerejseudbydere, der er registreret i rejsegarantiordningen, er omfattet af denne garanti.

Læs mere om ordningerne på virksomhedsguiden.dk, vf.dk eller ekf.dk.

Kontakt:

Pressehenvendelser rettes til:
Erhvervsministeriet pressetelefon 91 33 70 07

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/regeringen-vil-udvide-adgang-til-hjaelpepakker-for-at-oge-tryghed?releaseId=13603041

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu