ANNONCE

PRM / Regeringen vil udvide adgang til hjælpepakker for at øge tryghed

24. oktober 2020 13:03 | Af: Ritzau Info
 

Danmark er ramt af en ny bølge af coronavirus. Regeringen har skærpet restriktionerne, men hjælpen skal følge med i form af udvidet adgang til kompensation. Formålet er at få Danmark så trygt igennem krisen som muligt.

Pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet

Danmark har klaret sig bedre igennem krisen end andre lande, men smittetallet stiger, og usikkerheden – også om økonomien – er fortsat stor. I forlængelse af de nye restriktioner udvides mulighederne for økonomisk hjælp, så virksomheder, der bliver påvirket af de nye tiltag, nu får bedre mulighed for kompensation.

Konkret lægges der op til, at både selvstændige og virksomheder får adgang til kompensation via de eksisterende kompensationsordninger for selvstændige og faste omkostninger, hvis de oplever en tilstrækkeligt stor omsætningsnedgang i forbindelse med det skærpede forsamlingsforbud samt forbuddet mod at sælge alkohol efter kl. 22.

Samtidig foreslår regeringen, at det også omfatter direkte leverandører med cvr-nr. til arrangementer, der aflyses med henvisning til det skærpede forsamlingsforbud.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger:

“Vi havde alle håbet, at vi ikke behøvede at indføre nye restriktioner, men vi må tage fat nu, så smitten ikke løber løbsk. Det er hårdt nu, men en klog investering. Vi skal for alt i verden undgå at ende med de omfattende nedlukninger, mange af vores nabolande er blevet tvunget til at indføre. Vi skal stå det igennem sammen og huske, at vi trods alt stadig gerne må gå på restaurant, tage på hotel, se en film i biografen eller holde en konference. For de erhvervsdrivende har brug for vi kommer, så der også er en dag på den anden side af corona. Meldingen herfra er også klart, at når restriktionerne forlænges, så gør hjælpen det også. Derfor har jeg indkaldt partierne til forhandlinger om at udvide hjælpen allerede i dag.”

Overblik over hjælp til dansk erhvervsliv

Nedenfor fremgår et overblik over de vedtagne kompensations- og garantiordninger, der knytter sig til én eller flere af følgende COVID-19-relaterede restriktioner:

  • Forbud mod at holde åbent, herunder begrænsninger på åbningstiden
  • Forsamlingsforbud for hhv. private arrangementer og arrangementer med offentlig adgang
  • Grænserestriktioner
  • Udenrigsministeriets rejsevejledning

Kompensationsordningerne er i vidt omfang spejlet i tilsvarende ordninger for aktører og institutioner på kulturområdet.

Kompensation for faste omkostninger

For at være omfattet af kompensationsordningen for faste omkostninger skal virksomheden kunne dokumentere en omsætningsnedgang på mindst 35 pct.

Virksomheder kan desuden ansøge om kompensation for en del af sine faste omkostninger via light-ordningen, hvor der ikke er krav om revisorerklæring.

Kompensation for selvstændige mv.

For at være omfattet af kompensationsordningen for selvstændige mv. skal virksomheden kunne dokumentere en omsætningsnedgang på mindst 30 pct.

Derudover er det muligt at søge den generelle ordning for selvstændige for juli og august. Ligeledes kan sæsonafhængige selvstændige stadig søge om kompensation.

Arrangørordning

For at være omfattet af arrangørordningen, skal arrangementer med mindst 350 deltagere og adgang for offentligheden være aflyst, udskudt eller væsentligt ændret. Der gælder desuden specifikke regler, der sikrer, at kun tidligere udmeldte eller fast tilbagevendende arrangementer kan opnå kompensation.

Lønkompensation til tvangslukkede virksomheder

For at være omfattet af lønkompensationsordningen skal virksomheden have forbud mod at holde åbent.

Låne- og garantiordninger

For at være omfattet af låne- og garantiordningerne skal virksomheden kunne dokumentere en omsætningsnedgang på mindst 30 pct. over en periode på minimum 14 dage.

Der eksisterer forskellige låne- og garantiordninger i både Vækstfonden og EKF målrettet hhv. små- og mellemstore virksomheder samt store virksomheder.

Rejsegarantiordning

Pakkerejseudbydere, der er registreret i rejsegarantiordningen, er omfattet af denne garanti.

Læs mere om ordningerne på virksomhedsguiden.dk, vf.dk eller ekf.dk.

Kontakt:

Pressehenvendelser rettes til:
Erhvervsministeriet pressetelefon 91 33 70 07

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/regeringen-vil-udvide-adgang-til-hjaelpepakker-for-at-oge-tryghed?releaseId=13603041

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu