ANNONCE

PRM / Region Hovedstaden styrker udgående palliation

23. oktober 2020 10:27 | Af: Ritzau Info
 

Når et menneske står foran døden, er det vigtigt, at der gives de bedst mulige rammer for, at det kan foregå på en værdig og tryg måde. Flere og flere foretrækker at blive hjemme i trygge omgivelser sammen med familien i den sidste tid, og derfor har regionsrådet i Region Hovedstaden afsat tre mio. kroner til at styrke den udgående palliation.

Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden

Når du som menneske kigger ind i den sidste tid, foretrækker flere og flere at gøre det hjemme sammen med deres nærmeste. Efterspørgslen på at få palliation i hjemmet er vokset, og derfor har regionsrådet i budgettet for 2021 afsat yderligere tre mio. kroner til at styrke den udgående palliation. Den udgående palliation består bl.a. af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og psykologer, som kommer på besøg i hjemmet for at hjælpe med de fysiske, psykiske, åndelige og etiske dele af at stå foran døden.

– I mit arbejde ser jeg hver dag, hvordan det gør en forskel for mennesker, at vi kommer hjem til dem og yder lindring og omsorg. Det skaber en grundlæggende ro og tryghed hos både patienten og de pårørende i en meget svær periode. Jeg er slet ikke i tvivl om, at den udgående palliation og pleje er med til at hæve livskvaliteten, og det giver en enorm værdi både for patient, pårørende og mig siger Gitte Irene Juhl, Overlæge ved Onkologisk og Palliativ afdeling, Nordsjællands Hospital.

Palliation fylder stadigt mere
I dag lever flere og flere længere med livstruende sygdom og den lindrende indsats, som palliation giver, spiller en stadig større rolle. Derfor har Region Hovedstaden fokus på, at alle patienter med livstruende sygdom kan have brug for en specialiseret palliativ indsats, og derfor vækker det glæde, at området nu bliver yderligere styrket.

– Det betyder meget for mig, at vi kan hjælpe folk i den sværeste tid bedst muligt. Vi skal hjælpe på en værdig og menneskelig måde, og en stor del af det er at lytte til, hvordan de helst vil have hjælpen. Derfor er det vigtigt, at palliationen kommer hjem til de mennesker, som ønsker det, og jeg er glad for, at vi har fundet plads i budgettet til at styrke den udgående palliation yderligere, siger Christoffer Buster Reinhardt (K), formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.

De 3 mio. kr. svarer regionalt set til ca. 15 pladser i de udgående teams, hvilket svarer til, at ca. 60 patienter kan modtage palliativ behandling i eget hjem om året for hele regionen.

Fakta:

Region Hovedstaden har:

  • 4 hospices for voksne med samlet set 70 sengepladser og som eneste region udgående hospiceteams med ca. 160 pladser
  • 1 børnehospice med 4 sengepladser
  • 6 palliative enheder på hospitalerne med samlet set 41 sengepladser, ambulatoriefunktion og udgående palliative teams.

Yderligere information:

  • Formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt (K), tlf.: 51 26 99 26
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf.: 70 20 95 88

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/region-hovedstaden-styrker-udgaende-palliation?releaseId=13602973

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu