PRM / Region Hovedstaden triumferer i stor økonomisk undersøgelse

2. maj 2018 09:22 | Af: Ritzau Info
 

I en ny undersøgelse af de danske kommuners økonomiske forhold, foretaget af Mikonomi.dk, indtager kommuner fra Region Hovedstaden toppen. 9 ud af 10 af de bedst økonomisk stillede kommuner er fra Region Hovedstaden. Undersøgelsens store taber, er derimod Region Nordjylland, hvor 6 ud af de 11 af regionens kommuner er i top 20 over de værst stillede kommuner.

Pressemeddelelse fra Mikonomi.dk

Undersøgelsen fra Mikonomi.dk viser, at der er stor forskel på, hvor godt stillede de danske kommuner og regioner er økonomisk set. 70% af de 20 bedst økonomisk stillede kommuner kommer fra Region Hovedstaden. Derimod er 55% af Region Nordjyllands kommuner at finde i top 20 over de værst stillede kommuner.

Region Hovedstaden indtager topplaceringer

I toppen af undersøgelsen er 9 ud af 10 kommuner fra Region Hovedstaden kun Greve Kommune, fra Region Sjælland, mænger sig i toppen. Specielt den gennemsnitlige indkomst gør, at Region Hovedstaden vinder undersøgelsen. I gennemsnit har Region Hovedstaden en indkomst på 355.137 kr. om året før skatter m.v. I modsætning har Region Nordjylland og Region Syddanmark en gennemsnitsindkomst på henholdsvis 282.919 kr. og 289.038 kr.

Sammenlignet med de resterende regioner sparer Region Hovedstaden ligeså meget op til pension, hvilket kan skyldes den høje indkomst. Region Hovedstaden sparer i gennemsnit pr. familie 1.094.047 kr. op hvert år. Ser man eksempelvis på Region Nord- og Midtjylland spares der henholdsvis kun 853.668 kr. og 900.037 kr. sammen hvert år.

Region Nordjylland: Undersøgelsens store taber

Som tidligere nævnt har Region Nordjylland den laveste gennemsnitsindkomst, hvilket har en stor indflydelse på regionens bundplacering. På mange af de udvalgte kriterier, rangerer Regionen faktisk i bunden. Det eneste kriterium, hvori Region Nordjylland skiller sig ud på en positiv måde, skal findes i en lav gennemsnitlig husleje. Den gennemsnitlige husleje pr. kvadratmeter pr. år ligger på 745 kr., som er den laveste husleje blandt de fem regioner. For Region Hovedstaden er dette derimod 905 kr., mens det i Region Sjælland er 867 kr.

Derudover har Region Nordjylland den laveste kvadratmeterpris på 11.755 kr./m2. Dette, sammenholdt med at der ligeså er et relativt højt antal boliger til salg, kan tyde på, at husene i denne region ikke er så eftertragtede. Regionen har 2,23% antal huse til salg pr. indbygger. Yderligere kan dette være en indikator for, at nuværende husejere ikke kan presse prisen op, hvis de ønskede at sælge. Til sammenligning har Region Hovedstaden derimod en kvadratmeterpris på 29.488 kr./m2 og kun 0,61% huse til salg pr. indbygger.

Du kan læse mere om de resterende kriterier, som Mikonomi.dk har undersøgt og se resultatet for din region samt kommune her.

Kontakt:

Kommunikationsansvarlig Camilla Kruuse tlf.: +45 38 41 03 08 email: ck@mikonomi.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/region-hovedstaden-triumferer-i-stor-okonomisk-undersogelse?releaseId=12750150

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu