ANNONCE

PRM / Region Hovedstaden uddanner hundredvis af kommunale medarbejdere i at pode for corona

9. september 2020 13:11 | Af: Ritzau Info
 

Nyt podekursus skal øge trygheden blandt frontpersonalet i bl.a. kommuner, så sundhedsfaglige medarbejdere kan blive testet systematisk og nemt

Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden

Sygeplejersker og øre-næse-hals-læger står klar med blå kitler og podepinde, når de skal undervise medarbejdere fra blandt andet kommuner. Medarbejderne bliver certificeret til at pode for corona blandt fx sundhedsfaglige medarbejdere på plejecentre eller plejehjem og lære færdigheden videre til andre. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen forventer, kurset kan styrke trygheden for det sundhedsfaglige personale:

“Det er helt afgørende, at vi passer på sundhedspersonalet – også i kommunerne. De står i front, og de skal have adgang til nem og hurtig test. Nu kommer flere end 190 medarbejdere fra kommunerne på kursus. Det er effektiv hjælp-til-selvhjælp, hvor personale fra regionen oplærer kommunale medarbejdere, som så efterfølgende kan gå hjem i deres egne organisationer og lære det videre. Det er godt samarbejde og god udnyttelse af ressourcerne i sundhedsvæsnet”, siger hun og tilføjer:

“Der er i hele landet sat gang i systematisk test af sundhedspersonale i kommunerne. Derfor tilbyder Region H oplæring af medarbejdere i at pode, så vi kan øge trygheden for sundhedspersonale ude i fx plejecentre og psykiatrien, når de bliver oplært i at teste ogdermed kan hjælpe med at opspore smitte”.

Øget tryghed trods stigende smitte

Kommuner fra hele hovedstadsområdet holder i disse dage øje med den stigende smitte. Albertslund Kommune er en af de kommuner, der oplever øget smitte, for ifølge tal fra SSI er der over 60 smittede per 100.000 indbyggere. Det betyder, at kommunens medarbejdere på plejehjem og plejecentre skal testes systematisk for at opspore og inddæmme virussen.

Borgmester i Albertslund, Steen Christiansen (S), som også er formand for Kommune Kontaktråd i Region Hovedstaden, hilser det tætte samarbejde mellem regionen og hovedstadskommunerne om podekurser velkommen:

“Vi har en fælles interesse i at holde hjulene i gang – også i den offentlige sektor, og kurset er et udtryk for, at vi her under pandemikrisen finder nye måder at løse opgaverne på. Det er med til at sikre driften på vores plejehjem og i sundhedssektoren, og når medarbejderne på plejehjem kan blive testet, kan de gå trygt på arbejde, og så ved vi, at vores borgere også er trygge.”

Godt med praktisk øvelse i podning
De blå plastikhandsker bliver smidt i skraldespanden efter brug, og visirerne bliver renset grundigt med sprit af sygeplejerskerne, som deltager i podekurset. En af dem er Lonnie Bækgaard Christensen, som til daglig er sygeplejerske på et plejecenter i Brøndby Kommune.

“Det bliver en rigtig god ting, at vi kan gå trygt på arbejde og vide, at vi ikke smitter vores beboere. Det er rigtigt godt, at vi her på kurset øver os på at have en spatel og podepind i hånden og får supervision af en øre-næse-hals-læge i at tage en god prøve”, siger hun.

Over 190 kommunale medarbejdere har været på kursus i at pode, og Region Hovedstaden planlægger yderligere kurser.

For mere information kontakt:

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen via regionens pressevagt på 70 20 95 88

Albertslunds borgmester Steen Christiansen 40 50 85 07

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/region-hovedstaden-uddanner-hundredvis-af-kommunale-medarbejdere-i-at-pode-for-corona?releaseId=13599584

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu