ANNONCE

PRM / Region Hovedstaden: Vi skal give sundhedspersonalet ro til at udføre deres arbejde

12. marts 2020 14:37 | Af: Ritzau Info
 

Ring ikke til hospitaler, egen læge, regionens 1-1-2 vagtcentral eller Akuttelefonen 1813, med mindre det handler om akut sygdom. Vi skal give sundhedspersonalet ro til at udføre deres arbejde, så de kan passe på os alle sammen. Hvis du har spørgsmål om corona, kan du tjekke coronasmitte.dk eller ringe til Sundhedsstyrelsens hotline 70 20 02 33.

Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden

Sundhedsstyrelsen har skiftet strategi om ikke længere at lave smitteopsporing men i stedet bruge sundhedsvæsnets ressourcer til at behandle borgere, der er alvorligt syge af corona. Det betyder, at retningslinjerne for, hvad du skal gøre, er ændret.

  • Hvis du er rask, skal du følge sundhedsmyndighedernes råd om håndvask og håndsprit for at beskytte dig selv og andre mod smitte.
  • Har du milde symptomer som hoste, let feber eller forkølelse, skal du blive hjemme og forholde dig som ved en anden influenza – det vil sige undgå at smitte andre.
  • Hvis du har problemer med vejrtrækning, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til din egen læge eller Akuttelefonen 1813.

Kilde: Sundhedsstyrelsen retningslinjer

Pårørende: Undgå besøg hos indlagte

Hvis du er pårørende, skal du ikke møde op på hospitalet for at besøge familie eller venner, som er indlagt.

Læs mere om, hvad du skal gøre som pårørende.

Brug telefonen eller de sociale medier til at holde kontakt med den indlagte. Hvis et besøg på hospitalet er absolut nødvendigt, så tænk over, hvor mange I møder op.

Hav tålmodighed med sundhedsvæsnet.

Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at begrænse smittespredning. Særligt syge mennesker på hospitalerne er udsatte og kan blive endnu mere syge, hvis de bliver smittet med coronavirus.

Coronaudbruddet får konsekvenser for den service, vi kan tilbyde. Nogle vil opleve, at deres operation bliver aflyst; andre vil opleve lange ventetider på fx blodprøvesvar.

Vi prioriterer at behandle de mest syge først – både dem med coronavirus og alle andre, som har en alvorlig sygdom. Vi håber på jeres forståelse og tålmodighed. Ikke mindst med de læger, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter og alle andre, som i de her dage knokler på højtryk. Giv dem ro til at udføre deres arbejde og husk på, at vi alle sammen gør det bedste, vi kan.

Er du i tvivl om din aftale på hospitalet er aflyst, så tjek E-boks og sundhed.dk; ring ikke til afdelingen.

Lige nu ved vi ikke, hvilke operationer og andre behandlinger, der bliver aflyst. Det forventer vi at kunne melde ud fredag. Indtil da kan det skabe usikkerhed hos de mange mennesker, som har en aftale på hospitalet. Vi har fuld forståelse for, at usikkerheden er frustrerende – men vi vil alligevel bede dig om at vise hensyn og ikke ringe til den afdeling, hvor du har en aftale. Vi skal holde telefonlinjerne åbne og belaste medarbejderne mindst muligt. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din operation eller konsultation er aflyst, så tjek i stedet E-Boks eller sundhed.dk.

Yderligere oplysninger

  • Pressevagten i Region Hovedstaden på 70209588 / presse@regionh.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/region-hovedstaden-vi-skal-give-sundhedspersonalet-ro-til-at-udfore-deres-arbejde?releaseId=13589903

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu