ANNONCE

PRM / Region Sjælland: Flere tilflyttere end fraflyttere

18. februar 2020 07:15 | Af: Ritzau Info
 

Nye tal viser, at Region Sjælland indtager en god 3. plads i antallet af fraflytninger i 2019. Regionen er dog stadig den region, som har det højeste antal tilflyttere sammenlignet med antallet af fraflyttere. Særligt mange familier vælger at flytte til Region Sjælland.

Pressemeddelelse fra Lejeloven.dk

Lejeloven.dk har kigget på fra- og tilflytninger mellem regioner, og giver dig her tips om, hvad du skal være ekstra opmærksom på ved din fraflytning, for at undgå juridiske faldgruber, som kan koste dig dyrt.

Selvom Region Sjælland ligger i toppen over antallet af fraflytninger, er det også den region, hvor antallet af nye tilflyttere overgår antallet af fraflyttere med flest. I 2019 oplevede regionen lige knapt 1.500 nye tilflyttere.

Region

Fraflytninger

Tilflytninger

Netto

Hovedstaden

33.623

32.163

1.460

Midtjylland

24.192

25.165

-973

Sjælland

22.202

23.645

-1.443

Syddanmark

21.976

20.910

1.066

Nordjylland

11.609

11.719

-110

Kilde: Danmarks Statistik

En region for det trygge familieliv

Modsat Region Hovedstaden hvor det primært er børn og folk i trediverne som fraflytter, er det netop disse aldersgrupper som er blandt de primære tilflyttere i Region Sjælland. Man kan derfor antage, at mange af dem som fraflytter Hovedstadsregionen, flytter til de omkringliggende byer i Region Sjælland, hvor forældre trygt kan sende deres børn ud at lege på vejen, og hvor der er mere plads for pengene.

Er det din tur til at flytte i 2020? – Tips ved fraflytning af lejebolig

Når man fraflytter et lejemål går det ofte stærkt, fordi man er optaget af at komme godt på plads i sit nye hjem. Det kan dog være en god ide at lægge lidt flere kræfter i sin fraflytning, hvis man gerne vil sikre sig at få mest muligt tilbage af sit depositum.

Lejeloven.dk giver dig her 3 råd til, hvordan du kan komme allerbedst igennem din flytning:

  • Kig på din lejekontrakt: Er din lejekontrakt indgået før eller efter den 1. juli 2015? Dette fortæller noget om, hvor stor en istandsættelse udlejer kan kræve af lejemålet. Hvis din lejekontrakt er indgået før den 1. juli 2015, kan din udlejer nemlig kræve, at du afleverer lejemålet helt nyistandsat, såfremt lejemålet var nyistandsat, da du overtog det. Det betyder, at udlejer kan kræve, at alt fra gulv til køkken og bad, skal fremstå som nyt igen, når du flytter. Er din lejekontrakt derimod indgået efter den 1. juli 2015, kan din udlejer kun kræve det der kaldes en normalistandsættelse. En normalistandsættelse indebærer oftest blot en ny omgang maling eller frisk tapetsering.
  • Forbered dig på indflytningssynet: Når du holder fraflytningssyn med din udlejer, vil I som regel gennemgå den samme liste af punkter, som I gennemgik ved indflytningssynet. Det kan derfor være en god ide, at kigge listen igennem inden fraflytningssynet. Så har du nemlig mulighed for at udbedre punkterne inden, og på den måde komme din udlejer i forkøbet.
  • Giv kun din underskrift hvis du er enig: Når du gennemgår lejemålet med din udlejer, vil din udlejer notere eventuelle ting som skal udbedres. Her er det meget vigtigt, at du er opmærksom, og ikke skriver under på fraflytningsrapporten, hvis ikke du er enig med din udlejer. Når du først har skrevet under, er der nemlig ikke noget at gøre, og du hæfter for de udbedringer som er noteret på fraflytningsrapporten.

Kontakt:

PR-ansvarlig, Lejeloven.dk Nanna Frederiksen tlf.: +45 42 54 84 00 email: nanna@kodyl.com

Kommunikationsansvarlig, Lejeloven.dk Sine Nøjsen Damgaard tlf.: + 45 42 30 84 70 email: sine@kodyl.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/region-sjaelland-flere-tilflyttere-end-fraflyttere?releaseId=13588306

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu