ANNONCE

PRM / Region Sjælland klar med coronatest i alle kommuner

7. december 2020 06:01 | Af: Ritzau Info
 

Regionen skruer op for de lokale muligheder for test i tæt samarbejde med kommunerne, så borgere nemt kan blive testet i nærområdet. Inden årets udgang er der tilbud på plads i alle 17 kommuner i Region Sjælland.

Pressemeddelelse fra Region Sjælland

Det skal være nemt for borgerne at få en test for coronavirus. Derfor har Region Sjælland indgået et tæt samarbejde med de 17 kommuner om åbning af flere lokale tilbud. Med forestående åbninger i Faxe, Haslev, Hvalsø og Kirke Hyllinge i løbet af december er der sikret tilstedeværelse og nærhed i alle kommuner i regionen.

– Jeg er glad for, at vi nu har lavet aftaler med alle kommuner i Region Sjælland om testtilbud lokalt i egen kommune. Alle borgere skal have mulighed for at få taget en coronatest tæt på, hvor de bor. Det er vigtigt, at afstand ikke er en hindring, og at alle borgere har let adgang til test – uanset hvor man bor i regionen, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Fleksible testmuligheder

Region Sjælland lægger vægt på at have et fleksibelt testtilbud, som når ud i alle hjørner af regionen. De seks store testcentre i Roskilde, Holbæk, Slagelse, Næstved, Maribo og Nykøbing Falster har åbent alle dage, mens de øvrige har åbent mellem en og tre dage om ugen.

Derudover har Region Sjælland udkørende testbiler. De bruges, hvis der opstår akutte og lokale smitteudbrud, for eksempel i et boligområde eller på et plejecenter.

– Vi er beredte og har testmuligheder klar til enhver situation, der kan opstå med corona. Vi har en rigtig god og tæt dialog med kommunerne, så vi hele tiden kan skrue op og ned, der hvor der er behov for det. Det betyder, at man for eksempel kan opleve, at åbningstiden på et teststed kan blive ændret hen over vinteren, hvis der vurderes at være et relevant behov, siger Heino Knudsen.

Der er også oprettet fem COVID-19 vurderingsklinikker i regionen. Her kan syge borgere efter henvisning fra egen læge blive testet for corona og undersøgt samme sted. Klinikkerne ligger på de fire akutsygehuse i Holbæk, Køge, Slagelse og Nykøbing F. samt på Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Region Sjælland har tilbudt alle kommuner at etablere teststeder lokalt i egen kommune, og med de kommende åbninger i Haslev 10. december, Hvalsø 11. december, Kirke Hyllinge 14. december og Faxe 15. december er der altså teststeder på plads i alle 17 kommuner.

Som borger kan man altid få det fulde overblik over teststeder, adresser og åbningstider på www.regionsjaelland.dk/test.

Kontakt:

Regionsrådsformand Heino Knudsen tlf.: 51 14 54 96 email: heikn@regionsjaelland.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/region-sjaelland-klar-med-coronatest-i-alle-kommuner?releaseId=13605718

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu