ANNONCE

PRM / Rekord: 2074 katte på Dyrenes Beskyttelses internat i Brande i 2019

23. februar 2020 04:00 | Af: Ritzau Info
 

Med en stigning på 18 pct. i forhold til 2018 har Dyrenes Beskyttelses internat i Brande aldrig før modtaget så mange katte som sidste år. 2019 blev således rekordår for antallet af svigtede katte.

Pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse står for at håndtere to ud af tre internatkatte i Danmark, og 2019 har været et hektisk år for dyrevelfærdsorganisationens internat i Brande. Internatet modtog i alt 2074 ejerløse katte og killinger, hvilket er en stigning på 18 pct. sammenlignet med året før.

“2019 var et ufatteligt travlt år. Der er kommet et større kendskab til både internatet og 1812, så folk ved hvor de kan få hjælp, når de ser en kat i nød. Det kan vi også mærke på mængden af syge katte vi har fået ind i løbet af 2019. Vi har bare måtte følge med så godt vi kunne, men det var virkeligt travlt. Heldigvis har vi meget plads”, fortæller Kent Karlsen, internatsleder ved Brande Internat.

Rekordår kan stadig mærkes

De mange katte, som internatet modtog sidste år, har sat spor ind i 2020. Der er stadig katte, som søger nye hjem, hvor der normalt på dette tidspunkt er forholdsvis tomt. På nuværende tidspunkt er der omkring 20 katte som venter på deres nye hjem. Alligevel er der en god opbakning fra lokalmiljøet og bare i januar måned fik 215 katte nye hjem.

Brande Internat løb ekstra hurtigt i 2019, men de fik heldigvis hjælp for at kunne håndtere særligt de mange killinger. 140 frivillige plejefamilier tog i alt 700 katte og killinger i pleje. Dette er procentstigning på 87 % fra 2018, hvor der var tilknyttet 75 plejefamilier til Brande Internat. Netop denne kæmpe støtte fra frivillige kræfter har gjort det muligt at hjælpe de mange katte og killinger.

“Vores plejefamilier har været helt uundværlige. De har virkelig hjulpet os meget, og vi har for første gang haft voksne katte i pleje og det har fungeret super godt. Så vi er meget taknemmelige for alt den hjælp vi får”, afslutter Kent Karlsen.

[FAKTA] Kattemanifest for bedre velfærd

Det anslås, at omkring 650.000 katte holdes som kæledyr herhjemme. Hertil kommer et ukendt antal ejerløse katte. Men velfærden halter for kattene. Hvert år overlades flere tusinde til deres egen skæbne. Katte løber bort, og bliver aldrig genforenet med deres ejer. De bliver syge, og der er ikke nogen til at tage sig af dem.

Siden midten af december har borgere, virksomheder og organisationer kunne bakke op om et kattemanifest, der kalder på bedre velfærd for Danmarks katte. Det har omkring 36000 borgere og 160 organisationer og virksomheder allerede gjort.

Læs manifestet og skriv under på www.kattelovnu.dk

Kontakt:

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse tlf.: 40841512 email: presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/rekord-2074-katte-pa-dyrenes-beskyttelses-internat-i-brande-i-2019?releaseId=13588570

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu