PRM / Rekordmange cykler med børnene – salg fordoblet på et år

13. juni 2018 08:01 | Af: Ritzau Info
 

Ladcykler, anhængere og cykelstole er blevet markant mere populære de seneste fem år og bliver stadig hyppigere et alternativ til bil nummer to. Det seneste år er salget fordoblet hos landets største cykelkæde Fri BikeShop.

Pressemeddelelse fra Fri BikeShop

Elmotorer er de seneste år konstant blevet forbedret, og med den udvikling er kvaliteten af ladcykler steget kraftigt. Det har fået rigtig mange til at løse en del af familiens transportbehov med en ladcykel, som for mange går i stedet for bil nummer to. Fri BikeShop, der er landets største kæde af cykelhandlere, har således fordoblet sit salg af ladcykler og anhængere det seneste år. Ifølge Jakob Nielsen, der er elcykelekspert hos cykelkæden, er der en åbenlys grund til, at ladcyklen er blevet populær.

– Elmotorernes teknologiske udvikling de seneste år har gjort det muligt at producere cykler, der er anvendelige til at transportere børn ved hjælp af enten lad eller anhænger, fortæller han.

Sådan bliver turen sikker

Ifølge cykelfagmanden er der en række gode sikkerhedsmæssige forholdsregler, som alle bør tage. For det første er det altid en god idé at have cykelhjelm på, men derudover skal cyklisten også være opmærksom på at komme helt ned i fart ved sving, da både ladcyklen og anhængeren risikerer at vælte, hvis farten er alt for høj.

– Sliddet er større på en stor cykel, og dermed stiger risikoen for alvorlige skader ved forkert vedligehold. Især skal man være meget opmærksom på de helt billige modeller, hvor bremsernes konstruktion er for dårlig. Generelt skal du vælge hydrauliske skivebremser, når du køber en cykel, der skal transportere flere personer, siger Jakob Nielsen og fortsætter:

– Området er lovgivningsmæssigt lidt begrænset af, at cyklernes popularitet er forholdsvis ny, og derfor er der ikke meget lovgivning at støtte sig til, når det gælder sikkerhed. Som altid er cykelhjelm dog en selvfølgelighed, men der bør også være en fempunktssele til alle på ladet eller i anhængeren. Det er i dag kun et fåtal af produkterne, der tilbyder en ordentlig fastspænding. Men blot fordi noget er lovligt, er det ikke ensbetydende med, at det ikke er farligt eller uhensigtsmæssigt.

Om du skal vælge en ladcykel eller en anhænger, afhænger af forskellige faktorer. Anhængeren er ifølge Jakob Nielsen et oplagt valg til de familier, der ønsker en fleksibel pendlerløsning, hvor eksempelvis begge forældres cykler kan bruges til at transportere børn, men også blot dem selv, hvis de skal på arbejde efter afleveringen. Ladcyklen kan typisk have flere børn med, og mange forældre kan godt lide at have børnene i synsvidde.

– Men i forhold til sikkerhed er det ene produkt ikke bedre end det andet, fastslår fagmanden, der i øvrigt henviser til at få en snak med den lokale cykelforhandler om sikkerhed og de forskellige muligheder.

Fri BikeShop afholder løbende temadage om børn og transport over hele landet, hvor personalet rådgiver om ladcykler, cykelanhængere og sikker transport af børn.

Kontakt:

Pressekontakt Dennis Christensen tlf.: 61677464 email: Dch@epicent.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/rekordmange-cykler-med-bornene-salg-fordoblet-pa-et-ar?releaseId=12986581

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu