PRM / Rekordstor interesse for international hi-fi-messe i København

23. oktober 2018 09:29 | Af: Ritzau Info
 

På hi-fi-messen Copenhagen HighEnd den 27. og 28. oktober på Clarion ved Københavns Lufthavn deltager dobbelt så mange udstillere som i 2017. Blandt trækplastrene er en svævende pladespiller fra Mag-Lev.

Pressemeddelelse fra Copenhagen HighEnd

Skandinaviens største hi-fi- og surroundmesse Copenhagen HighEnd den 27. og 28. oktober på lufthavnshotellet Clarion Copenhagen på Amager mødes allerede før åbningen med rekordstor interesse fra udstillerside. Dobbelt så mange udstillere som i 2017 har meldt deres ankomst. Også medierne strømmer til. Ikke færre end 20-30 journalister fra Sverige, Norge, Tyskland, England, Kina, USA, Rusland, Italien og Polen har meldt deres ankomst, og de vil få kunne møde repræsentanter for mange af de danske producenter som Vitus Audio, Alluxity, Gato Audio, Densen Audio, JERN, Buchard Audio, Lyd by Dissing, System Audio og SteelSeries, der vil vise, at de foruden gamingudstyr også kan lave hovedtelefoner med hi-fi-kvaliteter. Messen er den 21. i rækken, og der forventes 5000 gæster.

– Efter en sommer, hvor varmen ikke fik danskerne til at tænke ret meget på lækker hi-fi og surround, så er efteråret kommet, og tørsten efter nyheder er stor nu, kan vi mærke, fortæller Daniel Juel-Nielsen fra DHES, der er arrangør.

Markedet er i bevægelse, fortæller han også:

– I et stykke tid har efterspørgslen især ligget på Sonos-systemer til 3000-4000 kroner, men flere og flere begynder nu at købe dyrere produkter, for eksempel high end streamingsystemer, siger Daniel Juel-Nielsen, som også peger på, at retroprodukter i den dyre ende som JBL L100 Classic og Tannoy Legacy er noget, der trender lige nu. Det samme gælder hvid pianolak.

Norsk højttalernyhed

Blandt nyhederne på messen er også norske Hagto Audio, der viser højttalere i håndsnedkererede kabinetter fra Hamran.no samt danske HaloSurround, som er seks højttalere i en glorie over hovedet, kombineret med virtual reality! Den svævende pladespiller Mag-Lev, hvis skive løftes med magnetisme, har også skandinavienspremiere.

Mød Ken Ishiwata

På messen er der også kræs for heldige kendere. Ken Ishiwata fra Marantz vil ved en lukket demonstration vise det ny KI Ruby stereoanlæg frem. Det er fremstillet for at fejre hans 40-års jubilæum som hi-fi-ambassadør. Han regnes i dag for en af de største influencers i verden indenfor high-end audio. Gennem årene har hans ekspertise ledt til eksklusive produkter fra Marantz brandet med “KI Signature” – eller blot KI. I 1978 introducerede han for første gang produkter med “special tuning”. Han udvalgte et eksisterende Marantz-produkt og forbedrede det ved at udskifte udvalgte komponenter for at øge lydkvaliteten. Nu har han har været med til at designe et KI Ruby high-end stereosæt bestående af en forstærker og en cd-afspiller. Det produceres i et begrænset antal på blot 1000 styk.

HIFI & Surround 2018 holdes på lufthavnshotellet Clarion Copenhagen, Ellehammersvej 20, 2770 Kastrup. Åbningstiderne er lørdag den 27. oktober klokken 11 til 18 og søndag den 28. oktober klokken 11 til 17. Entreen er 125 kroner. Arrangørerne anbefaler gæsterne at tage metroen på grund af parkeringsforholdene i lufthavnen.


Kontakt:

Daniel Juel-Nielsen
DHES
(+45) 41 96 13 13
info@cph-highend.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/rekordstor-interesse-for-international-hi-fi-messe-i-kobenhavn?releaseId=13562820

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu