ANNONCE

PRM / Retningslinjer for værnemidler i ældreplejen skærpes: “Altafgørende for sikkerheden for de ældre og ansatte”

24. april 2020 11:22 | Af: Ritzau Info
 

Efter henvendelse fra FOA skærpes retningslinjerne for brugen af værnemidler i sundheds- og ældresektoren. Ansatte skal bære visir eller maske på blandt andet plejecentre. Sektorformand i FOA kalder det en stor sejr.

Pressemeddelelse fra FOA

Ændringen kommer efter, FOA har lagt pres på Sundhedsstyrelsen for at ændre vejledningens ordlyd fra, at ansatte på blandt andet plejecentre bør iføre sig visir eller maske ved ansigt-til-ansigt kontakt til et skal.


“Det er en utrolig vigtig skærpelse. Det har en kæmpe betydning for smittespredningen på blandet andet plejecentre. Det er en stor sejr for både de ældre og syge og FOAs medlemmer, som hver dag er i risiko for smitte.”

“Jeg er glad for, at Sundhedsstyrelsen har lyttet til vores bekymringer og har skærpet retningslinjerne,” siger sektorformand i FOA Torben Hollmann.

De nye retningslinjer gælder altså ikke kun i tilfælde, hvor der er mistanke om COVID-19-smitte.

“Det er umuligt at undgå tæt kontakt i arbejdet med plejetrængende ældre. De er i den grad i risikogruppen, og selvom hverken den ældre eller social- og sundhedshjælperen viser symptomer, risikerer man at smitte begge veje. Alle tiltag for at minimere den smitterisiko bør tages i brug,” siger Torben Hollmann.

Han mener, at skærpelsen er første skridt på vejen mod at genåbne ældreplejen for besøg fra pårørende på en sikker måde.

“En begrænsning af smitteveje er en af de helt grundlæggende ting, vi skal have på plads, inden vi snakker om at åbne plejecentrene. Nu skal vi have nogle centrale retningslinjer for genåbningen og vi skal have sikret, at der er personale nok til rådighed til at til at sikre, at retningslinjerne kan føres forsvarligt ud i livet,” siger Torben Hollmann.

Kontakt:

Sektorformand Torben Klitmøller Hollmann tlf.: 23 26 75 79/46 97 24 43 email: tokh@foa.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/retningslinjer-for-vaernemidler-i-aeldreplejen-skaerpes-altafgorende-for-sikkerheden-for-de-aeldre-og-ansatte?releaseId=13592312

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu