ANNONCE

PRM / Ris og ros til Furesø i erhvervsklimaundersøgelse

3. december 2020 14:13 | Af: Ritzau Info
 

I den årlige erhvervsklimaundersøgelse fra Dansk Industri er Furesø nr. 2 i Nordsjælland. Resultatet viser, at der er områder, der kan forbedres, men også positive takter, som kommune og erhvervsliv kan bygge videre på sammen.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Efter flere års tæt samarbejde om beskæftigelse og erhverv mellem byråd og erhvervsforeninger har Furesø de seneste 7 år ligget nr. 1 i Nordsjælland i DI’s undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. I år er Furesø rykket ned på en placering som nr. 2 i Nordsjælland og nr. 50 på landsplan. I sammenligning med sidste år scorer Furesø lavere på områder som arbejdskraft og samarbejde med Jobcenteret, uddannelse og dialog, hvilket er årsagen til en mindre tilbagegang på ranglisten.

Samtidig er der også positive takter, da næsten 70 % af de adspurgte virksomheder ønsker at anbefale andre at etablere sig i kommunen. Det er en stigning fra året før og højere end gennemsnittet på landsplan. Dette uddybes desuden af, at der indenfor de seneste tre år er sket en stigning i antallet af nystartede virksomheder i kommunen.

De lokale erhvervsforeninger ser resultatet af undersøgelsen som udtryk for, at samarbejdet skal være endnu tættere fremover.

“Det er vores medlemmer i DI, der har besvaret undersøgelsen, og det er en overraskelse, at Furesø er faldet tilbage, når vi ser på, hvor godt samarbejdet er. Dog vil jeg anbefale, at vi får taget en god dialog om, hvorfor kommunen er scoret så lavt på fx arbejdskraft og uddannelse, og hvordan vi sammen kan få forbedret på de områder i de kommende år,” fortæller Mogens Brusgaard, formand for Furesø INDUSTRI.

Også i Furesø Erhvervsforening ser formand Birgit Ritter nu frem til et endnu tættere samarbejde om fx udbud af opgaver til lokale leverandører.

“Vi har i flere år haft dialog om, hvordan vi kan sikre flere lokale leverandører opgaver fra Furesø Kommune. Undersøgelsen her viser, at vi stadig skal sætte fokus på det emne. Derfor er jeg også glad for, at vi i forberedelsen af en ny partnerskabsaftale netop tager dette emne op og blandt andet styrker den digitale platform, hvor kommunen udbyder sine opgaver,” udtaler Birgit Ritter.

Formand for Udvalget for beskæftigelse og erhverv, Hasan Yilmaz (A) ser gode muligheder for, at Furesø i de kommende år kan vende udviklingen igennem et endnu tættere samarbejde med erhvervslivet.

“Vi har allerede et godt og tæt samarbejde med erhvervsforeninger og erhvervsliv. Vi er netop ved at revidere vores partnerskabsaftale, hvor vi sætter fokus på at videreudvikle samarbejdet om blandt andet arbejdskraft, uddannelse, dialog og brugen af lokale leverandører. Jeg ser derfor nu frem til, at vi igennem vores erhvervskontaktudvalg får sat fokus på de her vigtige emner og får taget flere initiativer tik glæde for erhvervsliv og kommune,” udtaler Hasan Yilmaz.

Fakta om undersøgelsen:
70 virksomheder i Dansk Industri har deltaget. Virksomhederne dækker samlet 1.236 arbejdspladser ud af kommunens samlede antal arbejdspladser på 14.037 (pr. 30.11.19).

Kontakt:

Mogens Brusgaard, formand for Furesø INDUSTRI, 40 70 14 44
Birgit Ritter, formand for Furesø Erhvervsforening, 23 10 03 80
Hasan Yilmaz, formand for Udvalget for beskæftigelse og erhverv i Furesø Kommune, 21 45 07 04
Steen Vinderslev, kommunaldirektør Furesø Kommune, 72 16 51 00

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ris-og-ros-til-fureso-i-erhvervsklimaundersogelse?releaseId=13605352

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu