ANNONCE

PRM / Road trips og camping: Spotify løfter sløret for sommerens streaming trends

19. august 2020 13:00 | Af: Ritzau Info
 

Spotify løfter sløret for danskernes streaming tendenser sommeren 2020, hvor playlisterne tyder på nogle populære ferietyper.

Pressemeddelelse fra Spotify

Selvom den danske sommer har været noget tvivlsom, har de fleste af os af gode grunde holdt ferie herhjemme. Og det kan ses på de seneste måneders streamingtendenser på Spotify i Danmark, hvor playlisterne antyder, at road trips og camping har været populære måder at holde ferie på i år.

Sædet tilbage, vinduet ned, volumen op!

Ser man på de playlister, der er blevet kreeret over sommeren, tegner der sig et billede af, at danskerne har fået kørt på en masse ture i løbet af sommeren.

Det er blevet til mere end 2.000 nye playlister til bilturen siden maj med Road Trip som tema, som gør det sammenlagte tal til over 38.000 road trip playlister. Og hvad har folk cruiset til? The Weeknds kæmpehit Blinding Lights ligger som den mest tilføjede sang, og Harry Styles’ Watermelon Sugar er også populær. Derudover er de mest populære road trip sange præget af at være gode klasikere, som man rigtig kan skråle med på. F.eks. er Journeys Don’t Stop Believin’ og Rascal Flatts’ Life is a Highway.

Telt og sovepose

Mange af os har sikkert blandede camping oplevelser, med alt fra festivalpladser, campingpladser syd på til regnfulde nætter på en campingplads i Danmark. Men i en sommer som denne, hvor mulighederne har været få, har flere fået øjnene op for at tage ud og campere. Der er derfor blevet lavet en del playlister med camping som tema. Her er musikken primært præget af dansk musik hvor sange som ErruDumEllaHvad af ICEKIID, Gutterne af Spektor og Nonsens samt Tilbage med KESI og Hennedub ligger i top 10 blandt populære camping sange.

Ferie og glade dage

På trods af ferie herhjemme og få solrige sommerdage i juli, har humøret været helt i top. Ser man på stemningen i musikken, så er der noget der tyder på, at feriemåneden over dem alle – juli – er den måned hvor folk har været gladest i år. I juli har folk lyttet til en masse glade og upbeat sange. Derfor er juli årets gladeste måned indtil videre – og sidstepladsen går til januar, hvor folk har lyttet til mere triste og lavtempo sange.

Tjek Spotifys blog, For the Record, for flere detaljer om de trends der er på Spotify.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/road-trips-og-camping-spotify-lofter-sloret-for-sommerens-streaming-trends?releaseId=13598128

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu