ANNONCE

PRM / Røde Kors: 13.000 familier har efterspurgt julehjælp i år

8. december 2020 05:00 | Af: Ritzau Info
 

Julen er hjerternes fest, men ikke alle får del i glæden. Derfor håber Røde Kors i år at uddele julehjælp til 13.000 økonomisk trængte børnefamilier.

Pressemeddelelse fra Røde Kors

Manglende midler sender mange børnefamilier i Danmark udenfor de traditioner, vi andre deler op til jul. Julen får børnene til at føle sig udenfor, og for deres forældre er højtiden fyldt med store bekymringer.

I år har ca. 13.000 familier efterspurgt julehjælp hos Røde Kors i hele landet. Det er ca. 7 % flere familier, end Røde Kors uddelte julehjælp til i 2019. De seneste ti år har der generelt været en stigning i antallet af familier, der har efterspurgt julehjælp hos Røde Kors.

“Alle børn fortjener en god jul. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at imødekomme den efterspørgsel, der er på vores julehjælp. I dette særlige corona-år tror jeg, det er endnu mere vigtigt end ellers, at vi alle sammen får et lille pusterum i julen,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

Vi sørger for et lyspunkt
Med julehjælpen giver Røde Kors udsatte børnefamilier et vigtigt lyspunkt i en trængt hverdag. Den ekstra håndsrækning hjælper forældrene til at slippe bekymringerne og få mere overskud, og giver børnene mulighed for at opleve julens glæder på lige fod med deres kammerater.

Julehjælpen kommer i form af en julekurv eller et gavekort på 800 kroner til COOP’s butikker, så familierne selv kan købe det, de har brug for til deres jul. På den måde hjælper vi forældrene til at slippe bekymringerne og få mere overskud.

Julehjælpen står ikke alene
Røde Kors’ julehjælp er mere end en god juleaften. Efter julen inviterer Røde Kors børnefamilierne indenfor i Røde Kors’ familieaktiviteter. Her kan familierne blandt andet få hjælp til at danne netværk og finde vej i det offentlige system.

Røde Kors inviterer også efterfølgende børnene på ferielejre, hjælper dem med lektier og giver tilskud til, at de kan få en god og aktiv fritid på lige fod med andre børn.

“Det er vigtigt for os, at familierne ikke står alene, når julen er slut. Derfor bruger vi også julen som anledning til at invitere familierne indenfor i Røde Kors’ mange forskellige aktiviteter,” siger Anders Ladekarl.

Læs mere om Røde Kors’ julehjælp og støt på www.rodekors.dk/jul.

Det er muligt at få regionale tal for Røde Kors’ julehjælp.

Fakta om julehjælpen:

  • Ca. 13.000 familier har efterspurgt julehjælp hos Røde Kors i Danmark i år
  • Røde Kors’ julehjælp bliver uddelt af de 196 lokale afdelinger i Røde Kors
  • I 2009 modtog 1.100 økonomisk trængte børnefamilier julehjælp
  • Antallet af familier, der modtager julehjælp af Røde Kors, er mere end tidoblet fra 2009-2019
  • I 2019 delte Røde Kors julehjælp ud til 12.200 familier

Kontakt:

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/rode-kors-13000-familier-har-efterspurgt-julehjaelp-i-ar?releaseId=13605831

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu